Thursday, 28 March, 2024

“Οικολόγοι Πράσινοι”: Οι παιδικοί σταθμοί και τα δημοτικά σχολεία δεν είναι «παρκινγκ» παιδιών

Οι προεκλογικές εξαγγελίες συνεχίζονται αυτή τη φορά με την ανακοίνωση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών και των δημοτικών σχολείων έως τις 6 το απόγευμα.

Ουδέν μεμπτό επ’ αυτού. Για να λειτουργήσουν ορθά όμως παιδικοί σταθμοί και δημοτικά σχολεία εκτός από προσλήψεις σε στελεχιακό δυναμικό, χρειάζονται πόρους για την κάλυψη των υπέρογκων δαπανών σε ενέργεια, συντήρηση, γεύματα με τα οποία σιτίζονται τα νήπια, ένα νέο πρόγραμμα σπουδών, καθώς και δια βίου εκπαίδευση του προσωπικού.

Όσον αφορά δε τις κτιριακές υποδομές επιβάλλεται η ανάπτυξη οικολογικά αναβαθμισμένων ενεργειακά εγκαταστάσεων που θα λειτουργούν με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον με χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρει η ΕΕ.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ τονίζουμε πως δεν αρκεί απλά η επέκταση του ωραρίου. Οι παιδικοί σταθμοί και τα δημοτικά σχολεία δεν είναι «παρκινγκ» παιδιών! Ακόμα κι αν υλοποιηθεί ορθά το προτεινόμενο μέτρο, από μόνο του είναι σταγόνα στον ωκεανό, καθότι για να στηριχθεί η ελληνική οικογένεια χρειάζονται καλύτεροι μισθοί, έλεγχος του πληθωρισμού, εργασιακό περιβάλλον φιλικό προς τους  νέους γονείς και στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών.

Ελπίζουμε η εξαγγελία αυτή να μην είναι ένα ακόμα προεκλογικό ευχολόγιο που θα παραμείνει προς υλοποίηση στις καλένδες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου