Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Οικονόμου: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Την πάγια θέση της κυβέρνησης, ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, επανέλαβε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης (briefing) των πολιτικών συντακτών

ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Το 2023 είναι μια προεκλογική χρονιά. Βρισκόμαστε ένα μήνα πριν από το 2023 και όπως με συνέπεια είχαμε πει, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Είναι ένα χρονικό διάστημα που το πλησιάζουμε», είπε ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στη δήλωση που είχε κάνει ο πρωθυπουργός προ ημερών, ότι «μυρίζει εκλογές».

Αναφερόμενος στον Προϋπολογισμό, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως συνιστά την επιστροφή της χώρας σε οικονομική ευστάθεια.

«Είναι ένας Προϋπολογισμός συνέπειας, συνέχειας και σταθερότητας σε μια περίοδο αυξημένων διεθνών προκλήσεων και υψηλής αβεβαιότητας», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Προϋπολογισμός του 2023 υπηρετεί ένα διπλό στόχο: της οικονομικής αποτελεσματικότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Όπως είπε, πιστοποιείται πλέον ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται σταθερά και κινείται πιο ψηλά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ τόνισε ότι η χώρα μας γίνεται πόλος έλξης πολλών και μεγάλων επενδύσεων.

Σε ό,τι αφορά το στεγαστικό ζήτημα, ο Γιάννης Οικονόμου επισήμανε πως αυτό έχει αντίκτυπο και στο δημογραφικό.

Για το εάν θα προσφύγει ο ίδιος στη Δικαιοσύνη αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων

«Υπάρχει ήδη μια ανοικτή διαδικασία στη Δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη διαδικασία αυτή. Δεν θα σταματήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να υπάρξει οποιαδήποτε σκιά γύρω από το θέμα αυτό», δήλωσε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου