Thursday, 28 March, 2024

Οι εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια!

Φωτιά πήραν τα τηλέφωνα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ μετά από δημοσιεύματα που αφορούσαν το γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τη Μεγάλη Εβδομάδα

και τις πληροφορίες, ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, εμφανίστηκε διατεθειμένος να μείνει εκτός ψηφοδελτίων, αν αυτό διευκολύνει τον κ. Μητσοτάκη, στην προσπάθεια ανανέωσης που επιχειρεί.
Πολλοί θεώρησαν ότι αυτό ήταν ένα γενικότερο μήνυμα για μέλη της ΚΟ του κόμματος και ειδικά όσους έχουν συμπληρώσει αρκετές τετραετίες στα γαλάζια ψηφοδέλτια και είναι μεγαλύτερης ηλικίας.
Το περιεχόμενο της συζήτησης δεν διέψευσε κάποια από τις δύο πλευρές, ωστόσο από την πρώτη στιγμή, πηγές της Πειραιώς διευκρίνιζαν ότι, «Η μεγάλη εκλογική μάχη, που έρχεται, απαιτεί συστράτευση και όχι βέβαια αποστρατείες. Αυτό κατεξοχήν ισχύει και για τον τέως πρόεδρο Ευ. Μεϊμαράκη, που είναι ταυτισμένος με τις μεγάλες μάχες και την ιστορία της παράταξης μας».
Η εσωκομματική συζήτηση που είχε πυροδοτηθεί δεν ήταν εύκολο να σβήσει, ειδικά για βουλευτές που αισθάνονταν ότι θα μπορούσε να τους ζητηθεί να διευκολύνουν την ανανέωση της γαλάζιας ΚΟ, ωστόσο, ασφαλείς πηγές της Πειραιώς, διευκρίνιζαν στο iefimerida, ότι η συζήτηση αυτή είναι εκ του περισσού, καθώς όπως έχει δηλώσει αρκετές φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές.
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές, σημείωναν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανοίγει μια τέτοια συζήτηση και να δημιουργείται αυτή η ανησυχία, ειδικά τη στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές θα δώσει τη μάχη της αυτοδυναμίας και σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανένας. Επίσης σημείωναν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος συνέχισης μιας τέτοιας συζήτησης, πέραν της δημιουργίας εσωκομματικών εντυπώσεων.
Η ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας και των γαλάζιων ψηφοδελτίων, σαφώς και θα συνεχιστεί, καθώς αποτελεί διακηρυγμένο στόχο του κ. Μητσοτάκη, ωστόσο αυτό θα γίνει χωρίς να υπάρχουν αποκλεισμοί για την παρούσα κοινοβουλευτική ομάδα.
Και από την πλευρά του κ. Μεϊμαράκη εκφραζόταν απορία για τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της συζήτησης, καθώς διαμηνύει πως παραμένει ενεργός στρατιώτης της παράταξης. Μάλιστα συνεργάτες του τόνιζαν ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση αποστρατείας από την πλευρά του, καθώς είναι έτοιμος να δώσει τη μάχη στις επόμενες εκλογές, και από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, και από όποια θέση του ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου