Thursday, 28 March, 2024

Ο Άγγελος Συρίγος έμαθε ότι υπουργοποιείται on air

Ένα από τα ευτράπελα του ανασχηματισμού είχε πρωταγωνιστή το νέο υφυπουργό Παιδείας, αρμόδιο για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης Άγγελο Συρίγο

Ο κ. Συρίγος ενώ μιλούσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και ξαφνικά ζήτησε να διακοπεί η συνέντευξη εξαιτίας ενός σημαντικού τηλεφωνήματος. Όπερ και εγένετο.
Λίγο μετά επανήλθε και όταν ρωτήθηκε εάν το τηλεφώνημα αφορούσε τον ανασχηματισμό εκείνος απέφυγε να απαντήσει. Εν τέλει λίγη ώρα μετά ανακοινώθηκε η συμμετοχή του κ. Συρίγου στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης Άγ. Συρίγος
Τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο επέλεξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη θέση του υφυπουργού για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης.
Ο Άγγελος Συρίγος είναι νομικός, αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και το 1988 αποφοίτησε από το νομικό τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, όπου ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Νομικής το 1994.
Από το 2002 διδάσκει διεθνές δίκαιο και εξωτερική πολιτική με ειδίκευση στις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.
Εργάστηκε ως δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αναθεώρηση της νομοθεσίας στο Μαυροβούνιο και στο Αζερμπαϊτζάν (1999-2002), ενώ έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής στο Υπουργείο Εσωτερικών (Αύγουστος 2012-Απρίλιος 2015).
Έχει συγγράψει πολλά άρθρα και βιβλία.
Το τελευταίο του βιβλίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2019 και είχε τίτλο «Η Συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό Ζήτημα».
Το 2017 δέχθηκε επίθεση από νεαρούς στο Πάντειο και οδηγήθηκε με σοβαρούς τραυματισμούς σε νοσοκομείο. Την επίθεση σε βάρος του είχαν καταδικάσει άνθρωποι από διάφορους πολιτικούς χώρους καθώς και ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου