Thursday, 28 March, 2024

Ο Λεβέντης υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ;

Θα το δούμε κι αυτό. Είναι πλέον απίθανο να μην το δούμε με τα ίδια τα ματάκια μας. Η κυβέρνηση καταρρέει, δεν ανατρέπεται ακόμα διότι η αντιπολίτευση παίζει με πυρά άσφαιρα.

Όλα τα σενάρια περιλαμβάνουν συμμετοχή κι άλλων κομμάτων στην εξουσία, με πρώτο και καλύτερο εκείνο του κυρίου Βασίλη Λεβέντη. Ήταν επόμενο το κλίμα να διαφοροποιηθεί τόσο αποφασιστικά σε βάρος της κυβέρνησης Τσίπρα, όταν παίρνει μέτρα που παίζουν κεφαλιές με τις… διακηρύξεις του Σύριζα. Όταν η μνημονιακή κυβέρνηση τσαλαβουτάει πέραν από τις… κόκκινες γραμμές του κόμματος όταν ήταν αντιπολίτευση. Ο Θεοδωράκης από το Ποτάμι το παίζει σκληρός, ότι δεν θέλει συμμαχίες και συνεργασίες με τον αναξιόπιστο ΣΥΡΙΖΑ. Η Γεννηματά δεν ξέρει κανένα πασοκικό φόνο και μιλάει για… αρχές και συνέπεια. Μένει ο Λεβέντης και οι βουλευτές του, αφού οι συριζαίοι δεν πλησιάζουν στην απαγορευμένη περιοχή της Χρυσής Αυγής και το ΚΚΕ αποτελεί τον αμετακίνητο και αδιαπραγμάτευτο αντίπαλο της μαϊμού αριστεράς, τον σύριζα.
Έτσι, λοιπόν, ακόμα και να μη λακίσει κανένας από τους 153 του σύριζα και των ανέλ, η κυβέρνηση έχει ανάγκη τη στήριξη κι άλλων κομμάτων όταν θα φέρει προς ψήφιση σε λίγες ημέρες τη φορολόγηση των αγροτών και τα ακόμα πιο σκληρά μέτρα για τους συνταξιούχους και τους υποψήφιους να συνταξιοδοτηθούν. Τα αλισβερίσια και το παρασκήνιο οργιάζουν για μια κυβέρνηση άλλης μορφής, ευρύτερης, οικουμενικής, πολυκομματικής, ενωτικής, όπως αυτή ονομαστεί.
Μιας κυβέρνησης «ενισχυμένης» και με διαφορετική «μοιρασιά» των υπουργείων. Ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης είναι προβληματισμένος, ποιο υπουργείο να επιλέξει. Εκεί έφθασε το πράμα. Μέχρι εκεί μας πήγανε. Δεν φθάνει που βγήκε και βουλευτής, ο πρόεδρος θα γίνει και υπουργός.

Αποδυτηριάκιας

Ο Λεβέντης υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ;

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου