Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Μάρτιν Σουλτς απέβαλε ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής

Πρωτοφανές περιστατικό στην Ευρωβουλή – Πρώτη φορά αναγκάζεται να αποχωρεί μέλος του σώματος από την αίθουσα – Πρόκειται για τον Ελευθέριο Συναδινό – Είπε για τους Τούρκους ότι είναι «βάρβαροι, βρώμικοι και είναι όπως τα σκυλιά που γαβγίζουν»

Ενα πρωτοφανές στα χρονικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης περιστατικό συνέβη την Τετάρτη το μεσημέρι: ευρωβουλευτής διατάχθηκε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας και αυτός ήταν Ελληνας.

Πρόκειται για τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελευθέριο Συναδινό, η συμπεριφορά του οποίου ανάγκασε τον πρόεδρο της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς να οδηγηθεί σε αυτή την απόφαση.
Ολα ξεκίνησαν από την παρέμβαση του Ελευθέριου Συναδινού για το Προσφυγικό. Σε αυτήν χρησιμοποίησε ανοίκειες και ρατσιστικές εκφράσεις κατά των Τούρκων. Είπε επί λέξει: «Οπως έχουν γράψει οθωμανοί επιστήμονες, οι Τούρκοι είναι βάρβαροι είναι βρώμικοι, είναι όπως τα σκυλιά που γαβγίζουν και όταν επανέλθει ο εχθρός υποχωρούν».

Αμέσως υπήρξε παρέμβαση από τον κ. Σουλτς που διέκοψε τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής και του ζήτησε να αποχωρήσει. Εξηγώντας την απόφασή του, ο κ. Σουλτς είπε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 165 της ΕΕ, «πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα οποία είναι προσηλωμένη και υποκλίνεται η ΕΕ. Εδώ καταβάλλεται προσπάθεια να ξεπεραστούν κόκκινες γραμμές, ώστε να γίνει αποδεκτός ο ρατσισμός. Αλλά αυτό με μένα δεν θα περάσει» πρόσθεσε.

«Γι’ αυτό, με βάση το άρθρο 165 του κανονισμού σε συνδυασμό με το άρθρο 11, αποκλείεται αμελλητί από τη συνεδρίαση και την αίθουσα ο κ. Συναδινός» εξήγησε ο πρόεδρος

Στις διαμαρτυρίες που εκφράσθηκαν από συναδέλφους του κ. Συναδινού ο κ. Σουλτς τόνισε ότι «όταν λαμβάνονται αμελλητί μέτρα δεν γίνεται συζήτηση» και κάλεσε τον ευρωβουλευτή να αποχωρήσει.

protagon.gr

Ο Μάρτιν Σουλτς απέβαλε ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου