Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Πέτσας: Εκλογή δημάρχων με 43% και πενταετής θητεία

Για τις αλλαγές στην εκλογική διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο

ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.
Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας πλέον θα χρειάζεται ο υποψήφιος δήμαρχος να συγκεντρώσει ποσοστό 43% των ψήφων για να εκλεγεί από την 1η αναμέτρηση.
Επίσης, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, θα ελέγχει και τα 3/5 του δημοτικού συμβουλίου για να επιτυγχάνει και την κυβερνησιμότητα του δήμου. Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, θα μπει και όριο εισόδου για το δημοτικό συμβούλιο στο 3%, όπως ισχύει και για τις βουλευτικές εκλογές.
Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών μίλησε για το λιανεμπόριο και την πορεία της πανδημίας, υπογραμμίζοντας πως «έχουν ακουστεί πολλά για τις επιπτώσεις που είχε η επαναλειτουργία του εμπορίου», ενώ πρόσθεσε πως θα πρέπει να εξεταστούν τα στοιχεία από τους λοιμωξιολόγους και στη συνέχεια να παρθούν οι αποφάσεις. Ωστόσο, σημείωσε πως οι πολίτες έχουν δείξει υψηλά ποσοστά υπευθυνότητας και τήρησης των μέτρων. «Πρυτάνευσε η ατομική ευθύνη και οι πολίτες έδειξαν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση» συμπλήρωσε.
Αναφορικά με τα σχολεία, ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία είναι έτοιμα για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, ενώ υποστήριξε πως δεν θεωρεί ότι θα αποφασιστεί το κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου