Friday, 19 April, 2024

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερρίκος

Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 πολιτικού τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Χρήστος Τζανερρίκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση του κ. Τζανερρίκου υποβλήθηκε για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας και επαγγελματικής συνείδησης.

Η παραίτησή του έρχεται μία ημέρα μετά τη δημόσια δήλωσή του αναφορικά με την υπό ψήφιση τροπολογία που αλλάζει τον τρόπο ανακήρυξης των υποψήφιων κομμάτων και συνδυασμών στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Η τοποθέτηση του αρεοπαγίτη που προκάλεσε σάλο αντιδράσεων

Ο κ. Τζανερρίκος, ο οποίος είναι ο πρόεδρος του τμήματος το οποίο θα ελέγξει μεταξύ άλλων και τη νομιμότητα της υποψηφιότητας του κόμματος «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, είχε κάνει λόγο για ευθεία και ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη λειτουργία του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η παρέμβαση του αρεοπαγίτη, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε σάλο αντιδράσεων, με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη να του απαντά αμέσως ότι στις Δημοκρατίες νομοθετεί η Βουλή και όχι ο κάθε δικαστής. Την ίδια ώρα, συνταγματολόγοι με δηλώσεις τους τάχθηκαν κατά της παρέμβασης Τζανερρίκου, επικρίνοντάς τον σφοδρά για την πρωτοφανή -όπως τη χαρακτήρισαν-κίνησή του αυτή.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χθες, ο οποίος τοποθετήθηκε από τους πρώτους, είχε πει ότι θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη η αποχή του κ. Τζανερρίκου από κάθε σχετική διαδικασία. Η παραίτησή του κ. Τζανερρίκου υπεβλήθη στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου, η οποία θα την κρατήσει, καθώς υπάρχει από τον νόμο προθεσμία ενός μηνός εάν ο παραιτηθείς ανώτατος δικαστικός θελήσει να ανακαλέσει.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου