Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Υποδομών Δ. Καμμένος

Την παραίτηση του υπέβαλε το βράδυ της Τετάρτης ο υφυπουργός Υποδομών Δημήτρης Καμμένος για να υπάρξει όπως αναφέρει «ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης».

«Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επικοινώνησα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών έλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα», σημείωσε σε δήλωσή του ο Δ. Καμμένος.

Όπως εξήγησε, το προηγούμενο δελτίο τύπου είναι σε πλήρη ισχύ.

«Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως θα καταθέσω μήνυση κατ’ αγνώστων και πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

«Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτηση του», έγραψε λίγο νωρίτερα στο Twitter o πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στον υφυπουργό Υποδομών Δημήτρη Καμμένο, μετά τον σάλο που που ξέσπασε γύρω από μηνύματα που έχουν αναρτηθεί σε προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου, ζητήθηκε από τον Δημήτρη Καμμένο να παραιτηθεί και στη θέση του θα τοποθετηθεί ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, από τον οποίο και ζήτησε να διερευνήσει τη γνησιότητα των tweets.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, τους οποίους επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, ανέφεραν ότι, εφόσον οι αναρτήσεις είναι αυθεντικές, αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζητήθηκε από τον Πάνο Καμμένο να εξετάσει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού, σε περίπτωση που τα tweets είναι γνήσια.

Οι ίδιοι κύκλοι υπογράμμιζαν ότι την τελική απόφαση θα τη λάβει ο πρωθυπουργός.

«Καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό, τον ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό», υποστήριξε νωρίτερα ο τέως πλέον υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Καμμένος, επιχειρώντας να δώσει εξηγήσεις για τα κατά καιρούς ακραία μηνύματα που έχουν αναρτηθεί σε προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχουν προκαλέσει σάλο.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκαλέσει η υπουργοποίησή του, ο κ. Καμμένος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ισχυριζόταν ότι για πολλές από τις αναρτήσεις δεν φέρει καμιά ευθύνη και συμπλήρωνε ότι οι λογαριασμοί του έχουν παραβιαστεί πάνω από τέσσερις φορές.

«Για του λόγου του αληθές», συνέχισε, «ο λογαριασμός μου στο Facebook έχει μπλοκαριστεί από την παραμονή των εκλογών από άγνωστους εισβολείς».

«Παρατηρώντας τη σημερινή αναστάτωση σχετικά με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που αφορούν άμεσα και έμμεσα το πρόσωπο μου, δηλώνω κατηγορηματικά ότι η πλειονότητα αυτών αποτελεί προϊόν διαστρέβλωσης της αλήθειας και έχουν επιμελώς παραχαραχθεί για να ικανοποιήσουν προεκλογικές πολιτικές σκοπιμότητες από τις γνωστές μονταζιέρες οι οποίες προεκλογικά χρησιμοποίησαν κάθε μορφής λάσπης», σημείωσε ο Δ. Καμμένος.

«Αρκεί να θυμίσω άλλωστε, πως εντεταλμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων είχαν παραποιήσει τα αποτελέσματα δείχνοντας τους Ανεξάρτητους Έλληνες συστηματικά εκτός Βουλής για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και την ψήφο του λαού», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «όλοι οι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα είχαν ως διαχειριστές συνεργάτες σε αριθμό άνω των 15» και σπεύδει να πει ότι «οι αναρτήσεις συνεργατών» οι οποίες εκλήφθησαν ή ήταν προσβλητικές προς συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών, τον βρίσκουν κάθετα αντίθετο. Ζήτησε μάλιστα προσωπικά συγγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί.

Κλείνοντας, ο υφυπουργός Υποδομών σημείωσε ότι οι ευθύνες που έχει αναλάβει είναι τεράστιες, το έργο εξαιρετικά σημαντικό και «στην Ελλάδα του αύριο που οραματιζόμαστε, δεν περισσεύει κανένας Έλληνας πολίτης».

Δ. Παπαδημούλης για παραίτηση Καμμένου: Το πάθημα ας γίνει μάθημα

Το πάθημα ας γίνει μάθημα, σχολιάζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στην παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου από τη θέση του υφυπουργού Υποδομών.

«Θετική η διόρθωση του λάθους με την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου» τονίζει ο κ. Παπαδημούλης σε ανάρτηση στο twitter προσθέτοντας ότι «ακόμη καλύτερο, αν είχε ελεγχθεί πριν καν αποφευχθεί».

N.Δ.: Η κυβέρνηση άρχισε να φυλλορροεί

Πριν περάσουν 12 ώρες από την ορκωμοσία της, η νέα κυβέρνηση  άρχισε να φυλλοροεί, σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία, μετά την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου από τη θέση του υφυπουργού Υποδομών.

«Στη φάση αυτή, η “ομάδα των 53” επιβάλλει τις απόψεις της κόντρα στις επιλογές του κ. Τσίπρα, που αδιαφορούσε για τις προκλητικές θέσεις Δ. Καμμένου» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:

Αναμένεται προφανώς, ενδιαφέρουσα συνέχεια, διότι πρόβλημα υπάρχει όχι μόνο από εκείνους που έγιναν, αλλά και από εκείνους που δεν έγιναν υπουργοί.

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Υποδομών Δ. Καμμένος

naftemporiki.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου