Thursday, 28 March, 2024

«Πατριωτική Ένωση»: «Καμπανάκι κινδύνου» ασφαλείας και στα αεροδρόμια

«Πατριωτική Ένωση»: Το πρόβλημα της ασφάλειας δεν αφορά, δυστυχώς, μόνο τους Σιδηροδρόμους.

Με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών και τις προειδοποιήσεις και φωνές συναγερμού που δεν εισακούσθηκαν, η Κυβέρνηση έσπευσε τώρα να εξαγγείλει ελέγχους ασφαλείας και στις θαλάσσιες και αεροπορικές συγκοινωνίες… δείτε και εδώ τι αποκαλύπτουν οι αερολιμενικοί

Απ’ όλη όμως την Ελλάδα καταγγέλλονται κίνδυνοι ασφαλείας και στις συγκοινωνίες αυτές, οι οποίες προέρχονται είτε από έλλειψη προσωπικού και καταλλήλων υποδομών και εξοπλισμού είτε από σύγχυση αρμοδιοτήτων στο καθεστώς εκμεταλλεύσεως ενός περιφερειακού αεροδρομίου, με την εισαγωγή της διπλής εκμεταλλεύσεως, δημόσιας  και ιδιωτικής.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το αεροδρόμιο Ακτίου. Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ.) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο αεροδρόμιο του Ακτίου από τις οργανωτικές μεταβολές, που έχει υποστεί, με τη Σύμβαση Παραχωρήσεως, που έχει υπογραφεί, με τίτλο «Αναβάθμιση, Συντήρηση, Διαχείριση και Λειτουργία περιφερειακών αεροδρομίων Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδος και Ιονίου». 

Η Σύμβαση αυτή έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση από το ίδιο αεροδρόμιο στρατιωτικής φύσεως δραστηριότητες και ταυτόχρονα πολιτικών δραστηριοτήτων, με τη συνεργασία Παραχωρησιούχου.

Η Ένωση Στρατιωτικών Αιτωλοακαρνανίας καταγγέλλει ειδικότερα ότι η Σύμβαση αυξάνει σημαντικά το καθημερινό έργο της Μονάδος και του προσωπικού, το οποίο είναι αναντίστοιχο με τις νέες αυξημένες δραστηριότητες.

Η Πατριωτική Ένωση επισύρει την προσοχή της Κυβερνήσεως στις καταγγελίες της Ενώσεως Στρατιωτικών της Αιτωλοακαρνανίας και την καλεί να εξετάσει προσεκτικά τις συνθήκες λειτουργίας και το καθεστώς ασφαλείας του αεροδρομίου του Ακτίου, όπως και άλλων περιφερειακών αεροδρομίων.

Την καλεί  επίσης να προχωρήσει ουσιαστικά τους ελέγχους ασφαλείας που εξήγγειλε για τις αεροπορικές και θαλάσσιες συγκοινωνίες, στις οποίες καταγγέλλονται επίσης πολύ σημαντικά προβλήματα και κίνδυνοι ασφαλείας. Ένα παράδειγμα είναι η ανακοίνωση των Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας για την εναέρια κυκλοφορία. Πέραν της αυτονόητης σημασίας του θέματος της ασφάλειας στις συγκοινωνίες, η χώρα δεν πρέπει να εκτεθεί ή να διαβληθεί για  ανασφαλείς αεροπορικές και θαλάσσιες συγκοινωνίες, γιατί αυτό θα είχε τεράστιες επιπτώσεις στον τουρισμό της. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου