Tuesday, 16 April, 2024

Πελώνη για επίσκεψη Τσίπρα στη Μύκονο: Δυσφημίζει την Ελλάδα στο εξωτερικό

Με την πορεία των εμβολιασμών και την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα ξεκίνησε την εισαγωγική της τοποθέτηση

η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας ότι σήμερα οι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεπεράσουν το φράγμα των 10.000.000.
Όπως είπε, «τις τελευταίες μέρες καταγράφεται μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων. Παρ’ όλα αυτά, ωστόσο, η σταδιακή επικράτηση της μετάλλαξης «Δέλτα» δεν επιτρέπει εφησυχασμό.
Οφείλουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας -μάσκες, αποστάσεις, ατομική υγιεινή- αλλά και να εφαρμόζουμε τα πρωτόκολλα στους χώρους δουλειάς και ιδίως στους χώρους διασκέδασης».
Οι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεπεράσουν σήμερα τα 10 εκατομμύρια, πρόσθεσε, ενώ διαπιστώνεται αύξηση στον ρυθμό των ραντεβού που κλείνονται από τους νέους.
Ήδη, περίπου 145.000 νέοι έχουν κάνει αίτηση για το freedom pass, επεσήμανε, οι 4.500 από αυτούς μέσω ΚΕΠ.
Αναφερόμενη στην τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, είπε πως όσον αφορά στον ιδιωτικό τομέα, ο εργοδότης υποχρεούται να μην δέχεται στην εργασία τον μη εμβολιασμένο εργαζόμενο και δικαιούται τη μη καταβολή της αμοιβής του.
Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα σήμερα στη Μύκονο, η κα Πελώνη είπε πως «ο κύριος Τσίπρας σπεύδει κάθε φορά να ανακοινώσει μια καταστροφή που δεν επέρχεται και καλό θα ήταν να είναι πιο προσεκτικός και να μην δυσφημίζει τη χώρα στο εξωτερικό», ενώ υπενθύμισε ότι δεν επιβλήθηκε lockdown στη Μύκονο.
Ερωτηθείσα αν η κυβέρνηση σκέφτεται να εφαρμόσει τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη Μύκονο και σε άλλα νησιά με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, η κα Πελώνη απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο.

Διπλός “σαμποτέρ”
Από το νησί της Μυκόνου ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε ως «διπλό σαμποτέρ» τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επισημαίνοντας ότι με την πολιτική που ακολουθεί από την αρχή της θερινής περιόδου η κυβέρνηση «κατάφερε» ταυτόχρονα να αποτύχει τόσο στην υγειονομική διαχείριση όσο και στην ενίσχυση του τουρισμού.
Θυμίζουμε ότι στην τελευταία παρέμβασή του στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο lockdown που επιβλήθηκε στο νησί λέγοντας πως «αποφασίσατε ένα μίνι lockdown στη Μύκονο, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, με ό,τι σήματα αυτό δίνει στο εξωτερικό, διεθνώς για την πορεία του τουρισμού της χώρας σε όλη την επικράτεια». Μάλιστα έθεσε το ερώτημα: «Η Μύκονος έχει ποσοστό εμβολιασμού στους κατοίκους και στους εργαζομένους κοντά στο 95% και υποτίθεται ότι οι τουρίστες που φτάνουν στα νησιά περνάνε από ελέγχους.Πώς τα καταφέρατε λοιπόν πάλι να τινάξετε στον αέρα τόσο τη δημόσια υγεία όσο και τον πιο διεθνώς εμβληματικό τουριστικό προορισμό της χώρας μέσα στην καρδιά της τουριστικής σεζόν»;

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου