Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Πελώνη για Φουρθιώτη: Ουδέποτε η κυβέρνηση είχε επικοινωνία με τον κύριο

Για την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη και τις δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση στην εφημερίδα Documento
ρωτήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Συγκεκριμένα, κλήθηκε να σχολιάσει “τις δηλώσεις του κ. Βρούτση ότι η υπόθεση Φουρθιώτη του στοίχισε πολιτικά;” και να απαντήσει “στον ΣΥΡΙΖΑ που ρωτά τι συνδέει τον κ. Φουρθιώτη με το Μέγαρο Μαξίμου. “Καταρχήν αυτό που λέτε είναι μία αυθαίρετη ερμηνεία. Ο κ. Βρούτσης με ανάρτησή του ξεκαθάρισε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο ίδιος για να αντιμετωπιστούν υποψίες καταχρηστικής αντιμετώπισης του προγράμματος Συν-Εργασία. Δεν έδωσε συνέντευξη εξ όσων γνωρίζω, απλά απάντησε σε ερώτηση που του τέθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εφημερίδα” είπε η κ. Πελώνη και υπογράμμισε στη συνέχεια: “Το Μέγαρο Μαξίμου και η κυβέρνηση ουδέποτε είχε ή έχει επικοινωνία καμία με τον συγκεκριμένο κύριο”.

Η ανάρτηση Βρούτση

Μετά το δημοσίευμα, ο πρώην υπουργός Εργασίας έκανε σχετική ανάρτηση στο Facebook. Συγκεκριμένα έγραψε: “Σχετικά με σκόπιμες παρερμηνείες των τοποθετήσεών μου, επαναλαμβάνω: Τον Δεκέμβριο του 2020, ύστερα από αναφορές υπηρεσιακών παραγόντων, διαπίστωσα ύποπτες και αδικαιολόγητα υψηλές δηλώσεις μισθών στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ του Υπ. Εργασίας.

Ως όφειλα, έδωσα εντολή στις υπηρεσίες να παγώσουν όλες οι πληρωμές για το μήνα Οκτώβριο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έως ότου διαλευκανθούν οι καταχρηστικές αυτές συμπεριφορές. Πράγματι, η αντίδραση από την κυβέρνηση ήταν άμεση! Με νομοθετική πρωτοβουλία που πήγα στη Βουλή (Νόμος 4764/2020 Άρθρο 85) επεβλήθη για πρώτη φορά πλαφόν ύψους 6,500 ευρώ στο επιτρεπόμενο όριο μισθού. Το ποσό αυτό δεν είναι αυθαίρετο, καθώς αποτελεί το μέγιστο ύψος μισθού για το οποίο καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές.

Τα γεγονότα αυτά τα έχω επισημάνει επανειλημμένα τόσο από το βήμα της Βουλής, όσο και σε τηλεοπτικές εκπομπές ως απάντηση μου σε ερωτήματα δημοσιογράφων σχετικά με τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία. Η κυβέρνηση έδωσε τέλος σε τέτοιες ανήθικες συμπεριφορές! Τα παραπάνω αναφέρθηκαν και στην τηλεφωνική επικοινωνία που ζήτησε να έχει μαζί μου η εφημερίδα “Documento” σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Οι όποιες διαφορετικού τύπου ερμηνείες αυτών που είπα είναι αυθαίρετες”.

ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελίες Βρούτση: Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σιωπά
Ανακοίνωση μέσω της οποίας σχολιάζει τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση περί «επίσκεψης παρουσιαστή με μπράβους στο γραφείο του» εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η απίστευτη παραδοχή του πρώην υπουργού και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ. Βρούτση πως, όταν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας ανακάλυψαν απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του κ. Φουρθιώτη μέσω του προγράμματος Συν- Εργασία, εισέβαλε με μπράβους στο υπουργείο και απειλούσε πως θα τον “τελειώσει”, σοκάρουν και απαιτούν άμεσα απαντήσεις.

Την ίδια ώρα ακόμα περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας για την απάτη στο πρόγραμμα Συν-Εργασία, που είχε αναλάβει η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κα Στρατινάκη, η οποία αποθεώνεται κάθε εβδομάδα από την εφημερίδα του κ. Φουρθιώτη. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σιωπά όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση μέσα στο υπουργικό γραφείο του, όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα Documento. Δεν μπορεί να σιωπά όταν ο πρώην υπουργός του καταγγέλλει ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής προανήγγειλε την αποπομπή του από την κυβέρνηση και λίγες μέρες μετά αυτό συνέβη. Ο κ Μητσοτάκης και το Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να απαντήσουν τι είναι αυτό που τους συνδέει με τον γνωστό «μάνατζερ».

ΥΣ. Αλήθεια, ανάμεσα σε αυτούς που εισέβαλαν σε γραφείο υπουργού ήταν και αστυνομικοί που είχε παραχωρήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης στον κ. Φουρθιώτη»;

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου