Thursday, 28 March, 2024

Περιφέρεια Αττικής: Έξωση εργαζομένων και υπηρεσιών για να μπουν αντιπεριφερειάρχες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι στο ίδιο έργο.

Η εκλεκτή της κυβέρνησης της ΝΔ Περιφερειακή Αρχή Αττικής προχωράει με την κατά πλειοψηφία απόφαση της «διορισμένης» Οικονομικής Επιτροπής σε «έξωση» υπηρεσιών και εργαζομένων από το κτήριο που στεγάζονται επί της Συγγρού 80-88, για να στεγάσει τη στρατιά των αντιπεριφερειαρχών και «βαφτισμένων» από την ίδια εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων.

Αδιαφορούν για τους εργαζόμενους και τα αιτήματά τους και γι αυτό ούτε καν την επιλογή να βρουν άλλο κτήριο για τους αντιπεριφερειάρχες και τους «εντεταλμένους» περιφερειακούς τους συμβούλους συζητούν…

Αυτή την επιλογή και προτεραιότητα διατύπωσε στην χθεσινή της απόφαση η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής παρά το αίτημα του Συλλόγου για αναβολή του θέματος και συζήτηση με όλα τα δεδομένα.

Οι εργαζόμενοι και με την παρουσία τους στην συνεδρίαση και δια στόματος της προέδρου αναδείξανε την απόφασή τους για να παλέψουν με όλα τα μέσα για να την ακυρώσουν και να συνεχίσουν να αγωνίζονται απέναντι στις δυσκολίες που προστίθενται στην καθημερινότητά τους από την απόφαση για μεταστέγαση σε άλλο «άγνωστο»!!! κτίριο, την ίδια ώρα που θέλουν στους χώρους που θα κενωθούν να εγκαταστήσουν τα γραφεία των Αντιπεριφερειαρχών! Διατυπώσανε την απαίτηση για αξιοποίηση δημόσιων κτηρίων που είναι κοντά σε μέσα μαζικής μεταφοράς σταθερής τροχιάς, προσβάσιμα σε πολίτες και εργαζόμενους, με σύγχρονες προδιαγραφές, με δυνατότητα ανάπτυξης των υπηρεσιών.

Κάτω από το επιχείρημα ότι οι υπηρεσίες έχουν αρχεία και χρειάζονται πρόσθετους αποθηκευτικούς χώρους, ότι η πανδημία του κορωνοϊού  ανέδειξε την ανάγκη για μεγαλύτερους χώρους προσπαθούν να κρύψουν τις επιλογές τους. Είναι προκλητικό να προσπαθούν να καλύψουν την επιλογή τους να δώσουν χώρους στους 34 αντιπεριφερειάρχες και εντεταλμένους συμβούλους και στους «συν αυτώ»… αδιαφορώντας για τις δυσκολίες που προσθέτουν σε υπηρεσίες και εργαζόμενους.

Είναι προκλητικό να προσπαθούν να κρύψουν ότι θέλουν επί της ουσίας να μετατρέψουν τους χώρους των υπηρεσιών αυτών σε «πολιτικά γραφεία και εκλογικά κέντρα» των υποψηφίων τους για τις επόμενες εκλογές, βουλευτικές και περιφερειακές.

Είναι προκλητικό την ίδια ώρα που οι υπηρεσίες συρρικνώνονται εξαιτίας των συνταξιοδοτήσεων, των μετατάξεων και της πολιτικής της «απαγόρευσης» των προσλήψεων, να προχωρούν σε ενοικίαση νέων χώρων!!!

Είναι προκλητικό να χαρακτηρίζουν ως κομματική τοποθέτηση την διατύπωση από μεριάς μας του αιτήματος ότι η Περιφερειακή Αρχή Αττικής πρέπει να απαιτήσει από την κυβέρνηση να της παραχωρηθούν δημόσια κτήρια για την στέγαση των υπηρεσιών της.

Είναι προκλητικό να απαιτούν από εμάς να μην ασκούμε κριτική στις επιλογές των Περιφερειακών Αρχών και των κυβερνήσεων, την ίδια ώρα που η σημερινή κυβέρνηση διαθέτει εμβληματικά κτήρια του ΕΦΚΑ στο κέντρο της Αθήνας, που αποκτήθηκαν με τον ιδρώτα των εργαζομένων σε μεγαλοξενοδόχους και μεγαλοεπενδυτές. Είναι προκλητικό να προχωρούν παρά την αντίθεσή μας με αδιευκρίνιστα μάλιστα «τα όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων εντός των οποίων θα βρίσκεται το ακίνητο», με «φωτογραφικούς» όρους στη διαγωνιστική διαδικασία και με προκλητικούς όρους και τεχνικές προδιαγραφές.

Στην κατεύθυνση αυτή αναδείξαμε για άλλη μια φορά ότι η έλλειψη σχεδιασμού για την στέγαση των υπηρεσιών είναι εσκεμμένη. Γι αυτό και αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο. Χθες αποφασίζανε για το κτήριο της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας, παραπροχτές για το κτήριο της Δ/νσης Λαϊκών Αγορών, μετά για την ΔΙΔΙΜΥ, τώρα για  τη στέγαση των Διευθύνσεων Χωρικού Σχεδιασμού, Τεχνικού Ελέγχου, Αλιείας, Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής, Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Κεντρικού τομέα, για τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας καθώς και για την Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Νοτίου τομέα!!! και ποιος ξέρει αύριο για ποια άλλη Δ/νση, για ποιους άλλους εργαζόμενους «θα χτυπήσει η καμπάνα». Αναδείξαμε ότι για άλλη μια φορά ο διάλογος και η συνεννόηση εκλείπουν από την τακτική και τις επιλογές της Περιφερειακής Αρχής.

Δηλώσαμε και δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για «να μείνει η απόφαση στα χαρτιά», για να ακυρωθεί και να σταματήσει η σχετική διαδικασία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου