Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Πολάκης για τους 39 νεκρούς από τη γρίπη: Δεν είναι καμιά καταστροφή…

Σε ύβρεις καταφεύγει εκ νέου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, για ν’ αντιμετωπίσει την κριτική – Με την ίδια περιφρόνηση που αντιμετώπισε τους 100 νεκρούς στο Μάτι

μιλά και για τους νεκρούς από τη γρίπη, αποκαλύπτοντας τον θλιβερό πολιτικό αμοραλισμό του
Με ύβρεις απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στη δημοσιογραφική κριτική και την κοινωνική κατακραυγή που εύλογα προκαλούν οι δηλώσεις του για την επιδημία της γρίπης και τις τραγικές της συνέπειες, με τους 39 νεκρούς. «Δεν είναι καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε κιόλας» είπε το βράδυ της Κυριακής, μιλώντας στο Kontra Channel, ο Κρητικός πολιτικός, ωστόσο η στάση του αυτή μάλλον δεν θα πρέπει να εκπλήσσει κανέναν πλέον…
Μιλάμε άλλωστε για τον ίδιο άνθρωπο, ο οποίος δήλωνε τον περασμένο Αύγουστο, όταν οι νεκροί από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι έφταναν τους 88 (σ.σ. πλέον, έχουν ανέλθει στους 100), ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε σχεδόν άψογα, αλλά ο αριθμός των νεκρών «θολώνει» την τελική εικόνα, προκαλώντας «θύελλα» αντιδράσεων για τον αδιανόητο κυνισμό του.
Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο, που είχε καταφύγει σε αναλήθειες, ισχυριζόμενος ότι τα μεσάνυχτα της 23ης Ιουλίου 2018 ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη που μετείχαν στην σύσκεψη-«παρωδία» στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής δεν ήξεραν για νεκρούς, αν και διαπιστώθηκε επισήμως ότι είχαν ενημερωθεί ότι υπήρχαν νεκροί ήδη από τις 19:51 της 23ης Ιουλίου. Πολύ αργότερα, βέβαια, είχε υποχρεωθεί αναπόφευκτα, υπό το βάρος των αποκαλύψεων, να παραδεχτεί την αλήθεια, μιλώντας στην ΕΡΤ: «Την ώρα της σύσκεψης είχαμε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για δύο νεκρούς. Ο νεκρός επιβεβαιώνεται, όταν ο ιατροδικαστής βάζει τη σφραγίδα. Τι, θα βγαίναμε και και θα μιλούσαμε με βάση ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες;».
Το ότι δεν ζήτησε ποτέ ούτε μια «συγγνώμη» είναι, φυσικά, αυτονόητο, με βάση τα δείγματα γραφής του ίδιου του κ. Πολάκη…
Εξίσου προκλητικός και ανάλγητος εμφανίστηκε όμως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και μόλις πριν από λίγες ημέρες, όταν αρνήθηκε να απαντήσει σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για τα δύο νεκρά αγγελούδια -έναν 9χρονο και μία 13χρονη- στο νοσοκομείο της Λαμίας. «Θα σου απολογηθώ εγώ εσένα; Τι είσαι εσύ και θα σου απολογηθώ; Τι είσαι για να σου απαντήσω;» είπε σε ρεπόρτερ που επέμενε να του αποσπάσει έστω μία δήλωση, αλλά, αντ’ αυτού, να εισπράττει ύβρεις και να ακούει τον κ. Πολάκη να αποκαλεί «τσόλια» τον Μιχάλη Γιαννάκο της ΠΟΕΔΗΝ και όσους είναι μαζί του και να καταλήγει προς τους δημοσιογράφους: «Ολοι σας και μόνος μου. Σας έχω!».
Εκτιμώντας ότι… μας έχει, εμάς τους δημοσιογράφους και προφανώς και τον καθένα που τολμά, έστω, να του ασκήσει κριτική, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα -σε σημείο που πολλοί να λένε ότι ο κ. Πολάκης διατυπώνει δημοσίως αυτά που δεν μπορεί να εκφράσει, λόγω του θεσμικού του ρόλου, ο πρωθυπουργός- επέλεξε να καταφύγει και πάλι στην προσφιλή του τακτική των ύβρεων, αντί να απαντήσει για τους 39 νεκρούς από τη γρίπη.
Ιδού, λοιπόν, αυτούσιο, το κείμενο που έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Δημοσιογραφοι της πενταρας ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΦΛΕΜΑΤΟΣ και σια …. Σας πονεσαν τα συγκριτικα στοιχεια που ειπα στο KONTRA για τη γριππη εχθες ,απο το 2010 μεχρι σημερα(309 βαρια νοσησαντες και 101 θανατοι το 2010 και 173 νοσησαντες βαρια με 38 θανατους φετος) !!!! Διαλυουν την εικονα πανικου που πατε να φτιαξετε … Σας πονεσαν τα στοιχεια για τους εμβολιασμους φετος( 2 εκατομμυρια )και τα 120 παραπανω κρεββατια εντατικης που ανοιξαμε σε σχεση με αυτα που μας παρεδωσαν τα αφεντικα σας (απο 438 το 2015 σε 560 το 2018)… Καταστρεφουν το αφηγημα για διαλυση του ΕΣΥ !!! Γι αυτο σημερα παλι διαστρεβλωση αυτων που ειπα για να με βγαλετε “απονο και ακαρδο”.Γινεστε γελοιοι και προβλεψιμοι…ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ…η αληθεια δεν κρυβεται…. και πουστε …ΣΑΣ ΕΧΩ !!».
«Δεν είναι καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε»
Μπορεί μέσα σε μια εβδομάδα ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη να αυξήθηκε κατά 21 και να έχει φτάσει συνολικά τους 39, μπορεί οι ειδικοί να μιλούν για ισχυρό κύμα γρίπης, μπορεί να μην υπάρχουν αυτή τη στιγμή εμβόλια, ωστόσο για τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη «δεν είναι καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε κιόλας».
Ο Παύλος Πολάκης βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής στο δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel με παρουσιάστρια την Νατάσα Γιάμαλη και η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε ήταν για το κύμα γρίπης που σαρώνει τη χώρα με 39 νεκρούς και περίπου 173 άτομα να έχουν νοσήσει σοβαρά.
Αντί, όμως, να παραδεχθεί ότι υπάρχει πρόβλημα, ο κ. Πολάκης εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει καμία καταστροφή» παρά το γεγονός ότι 39 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους αντιμετωπίζοντας το θέμα ως… λογιστής και τα ανθρώπινα δράματα πίσω από κάθε ένα περιστατικό ως έναν απλό αριθμό.
«Ζούμε μια έξαρση της επιδημικής γρίπης. Η πλειοψηφία των στελεχών είναι Η1Ν1. Δεν είναι η ήπια περινή χρονιά, είναι λίγο πιο ισχυρο το στέλεχος αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή, για να μην τρελαθούμε τώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.
Λίγες ημέρες νωρίτερα, εξάλλου, όταν ο Παύλος Πολάκης είχε ερωτηθεί για την τραγωδία με τα δύο παιδιά που έχασαν τη ζωή τους απο περιτονίτιδα αντί απαντήσεων είχε επιδοθεί σε μια άνευ προηγούμενου επίθεση στους δημοσιογράφους λέγοντας «σας έχω όλους {…} θα σου απολογηθώ εγώ εσένα; Τι είσαι εσύ και θα σου απολογηθώ; Τι είσαι για να σου απαντήσω;».
Με απόλυτη κυνικότητα και προκειμένου να υποστηρίξει τον προκλητικό ισχυρισμό του ο κ. Πολάκης ως άλλος λογιστής είπε ότι «2010-2011, σύνολο κρουσμάτων 309 νεκροί 101, η πλειοψηφία ανεμβολίαστοι. Γρίπη 2015-2106, σύνολο κρουσμάτων 372, 123 οι νεκροί. Γρίπη 2017-2018, 50 τα κρούσματα, 14 οι νεκροί».
Φυσικά ο κ. Πολάκης δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στα ΜΜΕ, κατηγορώντας τα πως «οτιδήποτε γίνεται χρησιμοποιείται για να παράξουν φόβο και καταστροφή στα πλαίσια μιας συγκροτημένης αντιπολιτευτικής διάθεσης».

ΝΔ για Πολάκη: Αναισθησία ακόμη και για την απώλεια ανθρώπινων ζωών
«Ο κ. Πολάκης είναι ο καθρέφτης του κ. Τσίπρα. Η ασύλληπτη δήλωσή του απηχεί πλήρως την αναισθησία αυτής της κυβέρνησης ακόμη και για την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Η μόνη καταστροφή γι αυτούς είναι η απώλεια της καρέκλας» επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ότι δεν είναι… καταστροφή οι 39 νεκροί από τη γρίπη.
Το Ποτάμι για τις δηλώσεις Πολάκη σχετικά με τους θανάτους από τη γρίπη
Κανένας θάνατος δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης και εκμετάλλευσης. Ωστόσο, ο κ. Πολάκης προκαλεί ξανά με τη συμπεριφορά του.
«Δεν έγινε και καμιά καταστροφή», είπε για τους 39 επιβεβαιωμένους νεκρούς της γρίπης. Μια φράση που προσβάλλει τους ανθρώπους που πέθαναν, αλλά και τους συγγενείς και τους φίλους τους, που προφανώς βιώνουν την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων ως καταστροφή.
Ο θάνατος, όπως και η ζωή, απαιτούν αξιοπρέπεια.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου