Tuesday, 19 March, 2024

Πολάκης σε Πλεύρη: Γουρούνια είναι αυτοί που συμμετείχαν σε πορείες της ΧΑ, όπως εσείς

Άναψαν τα αίματα στην Ολομέλεια της Βουλής ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Θάνο Πλεύρη, με τον πρώην αν. υπουργό Υγείας

να κάνει λόγο για παράταξη του «δωσιλογισμού και του μαυραγοριτισμού» και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ να τον παραλληλίζει εμμέσως με χοίρο.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Πολάκης χαρακτήρισε τη ΝΔ παράταξη του «δωσιλογισμού και του μαυραγοριτισμού», γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Θ. Πλεύρη. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της πλειοψηφίας ισχυρίστηκε ότι δεν περιμένει από τον πολιτικό του αντίπαλο ανακαλέσει, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει αν εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοί οι χαρακτηρισμοί. Μάλιστα, επικαλέστηκε τον μύθο του Αισώπου με τον χοίρο και το λιοντάρι, παρομοιάζοντας εμμέσως τον αν. τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ με γουρούνι που κυλιέται στις λάσπες.
«Χοίροι ήταν αυτοί που σαν σήμερα πριν 69 χρόνια εκτέλεσαν τον Μπελογιάννη. Χοίροι και γουρούνια είναι αυτοί που συμμετείχαν στην πορεία της Χρυσής Αυγής. Όπως εσείς!» απάντησε αρχικά ο Π. Πολάκης και όχι μόνο δεν πήρε λέξη πίσω, αλλά το προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα, αποκαλώντας τη ΝΔ παράταξη των «κοτζαμπάσηδων, των προεστών και των Τσολάκογλου».
Εν συνεχεία, το λόγο ξαναπήρε ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, ο οποίος δυσανασχέτησε από τον «διχαστικό λόγο» του κ. Πολάκη, καλώντας και πάλι τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διευκρινίσει αν τα λόγια Πολάκη εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Κλείνοντας την τοποθέτησή του, συμπέρανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκε στην Ολομέλεια «με κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Πολάκη και αρχηγό τον Τζανακόπουλο».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου