Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Πολάκης: Ύβρεις για στατιστική των “τέστ ανά κρούσμα”

To “τεστ ανά επιβεβαιωμένο κρούσμα” σημαίνει πόσο εντατικά γίνεται η ιχνηλάτηση των επαφών ενός κρούσματος
Έξαλλος ο Παύλος Πολάκης με την στατιστική που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι για τα τεστ ανά επιβεβαιωμένο κρουσμα. Τόσο έξαλλο που έγραψε στο γνωστό του ύφος:
ΤΕΣΤ ΑΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑ!!!!! ΕΛΕΟΣ !!!!
Τι λες βρε λοιμωγμενο σούργελο,βρε σκοϊλικιασμενη ΕλλικικοΣΚΑΙταισμενη ,γ@μω το μετζη του νεούκτη μου μέσα;;;;;;
Στο ΚΕΚ που αποφοίτησες έμαθες αυτή τη στατιστική;;;;;
Ου να χαθείτε ΤΣΙΡΚΟΥΛΑ!!!
Μάλιστα σε διάφορα σχόλια που δημοσίευσε φάνηκε να πιστεύει ότι τα τεστ ανα επιβεβαιωμένο κρούσμα, σημαίνει ότι κάνουν τεστ ξανά και ξανά σε κάθε ασθενή που εμφανίζεται θετικός.
*Θα είχαμε σύντροφο Πολάκη υπουργό και θα μας μάζευαν με κάρα απο τους δρόμους όπως στην Κατοχή… τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…
Αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική. Οπως σημειώνουν οι γιατροί ¨”ο δείκτης αυτός δείχνει πόσο εξονυχιστικά γίνεται η ιχνηλάτηση ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος. Δηλαδή πόσα άτομα από το στενό και λιγότερο στενό περιβάλλον του ασθενούς ελέγχονται για πιθανή μόλυνση από αυτόν”.
Pantelis Bassakos: “Ο Παύλος Πολάκης ήταν μάλλον σε αφισοκόλληση όταν γινόταν το μάθημα της επιδημιολογίας στη σχολή του. Γι αυτό σε ότι αφορά τον όρο “test ανά επιβεβαιωμένο κρούσμα” καταλαβαίνει πως παίρνουν ένα κρούσμα και το τεστάρουν πέντε δέκα φορές για να επιβεβαιώσουν. Λες και δεν έχουν άλλη δουλειά τα εργαστήρια. Βεβαίως ο δείκτης αυτός δείχνει πόσο εξονυχιστικά γίνεται η ιχνηλάτηση ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος. Δηλαδή πόσα άτομα από το στενό και λιγότερο στενό περιβάλλον του ασθενούς ελέγχονται για πιθανή μόλυνση από αυτόν. Για να του δώσουμε ένα παράδειγμα λοιπόν αν -χτυπάμε ξύλο- αρρωστήσει με covid κάποιος που ήταν στο πάρτυ των γενεθλίων του τότε θα ελέγχθούν όλοι όσοι ήταν εκεί, συν οι σύντροφοί τους, συν τα παιδιά τους, συν οι οικιακές βοηθοί, συν οι σύντροφοι στο κόμμα πλην Σκουρλέτη, συν οι μετακλητοί, συν όλοι όσοι είχαν βάρδια μαζί με τη Ρένα που έριχνε και ζειμπεκιές…”

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου