Thursday, 25 April, 2024

Πολιτικό γάμο “για όλους” προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ

“Μετά το σύμφωνο συμβίωσης και την ταυτότητα φύλου κάνουμε το επόμενο βήμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανοίγει τη συζήτηση

Πολιτικός γάμος για όλες και όλους!”. Δια αυτού του μηνύματος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο fb, “προλόγισε” ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, βιντεο που προαναγγέλλει πρωτοβουλία της Κουμουνδούρου για τη δυνατότητα σύναψης πολιτικού γάμου και ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια.
Πρόκειται προδήλως για ενσυνείδητο “άνοιγμα” σε προοδευτικά κοινά, απέναντι στην Κυβέρνηση την οποία εγκαλεί διαρκώς για συντηρητικές πολιτικές σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτικού της βίου.
Το βέβαιο είναι πως το ζήτημα αυτό που μένει να φανεί πώς θα το θέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην δημόσια ατζέντα, είναι από αυτά που “ενώνουν” οριζόντια το κόμμα του κ. Τσίπρα, χωρίς να αναμένονται εσωκομματικές παραφωνίες και παρατράγουδα.
Κόντρα επ’ απειλή εμπάργκο σε ΕΡΤ
Στο μεταξύ, η Κουμουνδούρου, πιάνοντας το “νήμα” από εκεί που το άφησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη στη Βουλή, όπου κάλεσε τον πρωθυπουργό να επιλέγεται η διοίκηση της ΕΡΤ με διακομματική συναίνεση, σκοπεύει να συντηρήσει ψηλά στην αντιπολιτευτική της ατζέντα το θέμα αυτό και δη, επ’ απειλή εμπάργκο του κόμματος στη Δημόσια Τηλεόραση.
Αυτό διαφάνηκε και από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Παρασκευής, με την οποία επανέφερε την πρόταση Τσίπρα, καταλήγοντας με σαφή υπαινιγμό ότι εξετάζει εμπάργκο, εάν ο πρωθυπουργός δεν κάνει δεκτή την πρόταση: ” Αν όχι, μπορεί κάλλιστα να μείνει μόνος του με τον κ. Ζούλα στην ΕΡΤ να φτιάχνουν οι δυο τους την ημερήσια προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου.
Για το ζήτημα αυτό πάντως, υπάρχουν ενστάσεις και εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς δεν πείθονται άπαντες ότι είναι η ενδεδειγμένη μέθοδος αντίδρασης παρότι ο πρόεδρός τους εκτιμά πως με αφορμή την υπόθεση της περιβόητης “γραπτής οδηγίας” για την πρωθυπουργική επίσκεψη στην Ικαρία και τις φωτογραφίες του τέως καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, δύσκολα θα βρεθεί πιο “στέρεη” αφορμή για επίθεση στην ΕΡΤ.
Στόχος η Λίνα Μενδώνη
Στο “μάτι” του συριζαϊκού κυκλώνα εξάλλου, βρίσκεται η υπουργός Πολιτισμού εδώ και καιρό. Με την υπόθεση των καταγγελιών για το Εθνικό Θέατρο, ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε την αφορμή που αναζητούσε για να υψώσει τα ντεσιμπέλ.
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν επ αυτού στο Capital.gr πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσει να ζητεί την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού λόγω της στάσης της στην υπόθεση των καταγγελιών, διότι, κατά τις ίδιες πηγές, το “σήμα” που έδωσε δεν ήταν της ενθάρρυνσης όσων καταγγέλλουν δυσώδη περιστατικά αλλά κάλυψης της υπόθεσης.
Είναι ενδεικτική της πίεσης στην υπουργό και η προσωπική ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: “Για ποιο λόγο η κα Μενδώνη, ενώ γνώριζε, επί δυο εβδομάδες παρείχε πλήρη κάλυψη στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού; Αν ο λόγος δεν είναι οι εντολές του, τότε οφείλει να ζητήσει αμέσως την παραίτηση της Υπουργού του”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου