Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ποτάμι: Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές

Τη βεβαιότητα ότι το Ποτάμι θα είναι εκ νέου στην ευρωβουλή εξέφρασε η εκπρόσωπος του κόμματος Κατερίνα Μπακογιάννη κατά την παρουσίαση των υποψηφίων

ευρωβουλευτών για την επερχόμενη αναμέτρηση.
Η εκδήλωση ξεκίνησε υπό τους ήχους του πιάνου με τους νυν ευρωβουλευτές Γιώργο Γραμματικάκη και Μιλτιαδη Κύρκο να κάνουν απολογισμό της πενταετούς θητείας τους.
O Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε περήφανος για το έργο των δύο ευρωβουλευτών ενώ αναφερόμενος στους υποψηφίους του κόμματος σημείωσε πως περισσότεροι από τους μισούς, συμμετέχουν για πρώτη φορά σε μια μεγάλη εκλογική μάχη.
«Άνθρωποι γνώστες των προβλημάτων, αλλά και των δυνατοτήτων της χώρας και της Ευρώπης. Άνθρωποι που έχουν βασανιστεί, άνθρωποι που έχουν πέσει, που έχουν σηκωθεί, που έχουν δημιουργήσει. Δεν είναι παιδιά του κομματικού σωλήνα και δεν βρέθηκαν σε αυτό το ψηφοδέλτιο μετά από κάποια συναλλαγή. Και μετά μια άλλη ξεχωριστή υπερηφάνεια» τόνισε.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ποταμιού, το 1/3 του ψηφοδελτίου εκπροσωπεί τη νέα γενιά και 16 υποψήφιοι δεν ζουν καν στην Ελλάδα.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης θύμισε πως δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση του κόμματος του οι Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν αφού το δηλώσουν τρεις μέρες πριν, πέντε μέρες πριν, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στην Εσθονία, στην Ισπανία.
Μιλώντας για τις θέσεις του κόμματος ταυτίστηκε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και υποστήριξε πως υπάρχουν «27 συγκεκριμένες προτάσεις κόντρα στην ακινησία, κόντρα στο συντηρητισμό, κόντρα στο λαϊκισμό των άλλων πολιτικών δυνάμεων. Συγκεκριμένες προτάσεις για την παιδεία, για την ασφάλεια, για την ανεργία, για την παραγωγή, για το διαδίκτυο, για την ελευθερία της έκφρασης, για τα δικαιώματα».
Επανέλαβε πως οι 27 προτάσεις του Ποταμιού έχουν ένα στόχο: «Να πλησιάσουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης».
Συμπλήρωσε πως «ζητάμε λοιπόν από τους Έλληνες πολίτες, από τους προοδευτικούς ανθρώπους, από τους φιλελεύθερους, από αυτούς που τολμούν στη ζωή τους, από αυτούς που παιδεύονται και πετυχαίνουν τους στόχους τους, ζητάμε να κάνουν την τολμηρή κίνηση. Να στηρίξουν το πιο αναγεννησιακό ψηφοδέλτιο της χώρας. Με πίστη.
Δίνουμε μια μάχη με πίστη στην ιστορία μας, στις απόψεις μας, στις προτεραιότητές μας. Η αρπαγή της Ευρώπης θα είναι έργο δικό μας και θα είναι για την αναγέννησή της και όχι για την καταστροφή της, όπως θέλουν κάποιοι. Όλη η Ευρώπη ένα Ποτάμι».
Λίγο νωρίτερα οι υποψήφιοι του κόμματος ανέβηκαν στο βήμα για να παρουσιάσουν τον εαυτό τους.
cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου