Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Προεκλογικό σποτ Ερντογάν εμφανίζει υπό τουρκική κατοχή σχεδόν όλα τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου

Προεκλογικό σποτ στο οποίο εμφανίζει το σύνολο σχεδόν των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου υπό τουρκική κατοχή, παρουσίασε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα νησιά Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Κως, αλλά και η δυτική Θράκη εμφανίζονται κάτω από την τουρκική σημαία. Στο σποτ ακούγεται ένα τραγούδι που τα λόγια του αναφέρουν: «Πατρίδα μου, ζωή μου, περηφάνεια κάθε γωνία της πατρίδας μου και οι άνθρωποι της αγαπημένης πατρίδας μου».

Το διαφημιστικό διαρκεί σχεδόν δύο λεπτά και ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ερντογάν AKP για να τιμήσει την «Ημέρα Εθνικής Κυριαρχίας και Ημέρα Παιδιού» που αποτελεί εθνική γιορτή για την γείτονα χώρα. Η επέτειος καθιερώθηκε από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ καθώς στις 23η Απριλίου 1920 ιδρύθηκε η Τουρκική Εθνοσυνέλευση που αποτελεί σύμβολο της εθνικής κυριαρχίας της Τουρκίας της Τουρκίας και η οποία αφιερώθηκε από τον Τούρκο ηγέτη στα παιδιά.

Το σποτ μεταδίδεται μετά και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TV 100, ο οποίος είπε πως «στο Αιγαίο υπάρχουν νησίδες και νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους. Εμείς δικαίως λέμε πως μας ανήκουν και οι Έλληνες λένε πως τους ανήκουν. Μετά προκύπτουν εντάσεις».

Απάντηση στις δηλώσεις Τσαβούσογλου έδωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης, στέλνοντας μήνυμα πως η Αθήνα δεν θα επιτρέψει η εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

«Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Η διαφορά μας είναι μία. Δεν θα επιτρέψουμε η εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας», ανέφερε ο κ. Αρναούτης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου