Thursday, 28 March, 2024

Προκαταρκτική για αντιδήμαρχο που βρέθηκε με 800.000 ευρώ στον λογαριασμό του

Δικαστικές εξελίξεις με πολιτικό αντίκτυπο σηματοδοτεί το πόρισμα τους επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

επίτιμου αντεισαγγελέα τους Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη για αντιδήμαρχο κεντρικού δήμου της χώρας, σύμφωνα με το οποίο φέρεται ότι δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει πόσο περίπου 800.000 ευρώ.

Για το λόγο αυτό ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης διαβίβασε, όπως είχε υποχρέωση, τον φάκελο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας για τις περαιτέρω κινήσεις.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο εισαγγελέας θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστώσει αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις, όπως φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ( ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και ανάλογα με τα ευρήματα εκείνος είναι που θα αποφασίσει για την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης αφού προηγουμένως κληθεί να δώσει και τις δικές του εξηγήσεις το ελεγχόμενο πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα της Αρχής ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες και το σχετικό πόρισμα που εντόπισε διαφορές στα δηλωθέντα εισοδήματα του συγκεκριμένου αντιδημάρχου απεστάλη αμέσως για ποινική διερεύνηση στον εισαγγελέα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο ελεγχόμενος φέρεται ότι δεν κατάφερε να αιτιολογήσει την προέλευση ποσού περίπου 800.000 ευρώ  που προέκυψε από τον έλεγχο των εισοδημάτων του που πραγματοποιήθηκε από την αρμόδια Αρχή.

Η εξέλιξη αυτή πέρα από τις οποίες μελλοντικές εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο, εκτιμάται ότι θα έχει και πολιτικές επιπτώσεις για το ελεγχόμενο πρόσωπο καθώς φαίνεται ότι ακόμα και το πόρισμα της Αρχής, ενώ δεν υπάρχει σε βάρος του καμία κατηγορία είναι μπορεί  να… κόψει  τις γέφυρες  μετάβασης του στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου