Friday, 19 April, 2024

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου «Πατριωτική Ένωση»: Ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών μετά τη δικαίωση του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και της νομικής ομάδας της Πατριωτικής Ενώσεως

εις ό,τι αφορά στην τριτανακοπή που υπέβαλαν προ ενός μηνός κατά της αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Φλωρίνης να εγκρίνει τη λειτουργία Κέντρου «Μακεδονικής» Γλώσσας στην Ελλάδα, που σκοπό έχει τη διδασκαλία της επίσημης γλώσσας του κράτους των Σκοπίων. 

Συγκεκριμένα, το Πταισματοδικείο Βεροίας κάλεσε τον δικηγόρο και υποψήφιο βουλευτή Ημαθίας της Πατριωτικής Ενώσεως Ξενοκράτη Σακλά να εμφανιστεί την Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου το πρωί «για να εξεταστεί ως μάρτυρας σε ποινική υπόθεση του Προδρόμου Εμφιετζόγλου κατά του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα».

Αυτό είναι αποτέλεσμα της ανακοπής που υπέβαλε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Φλωρίνης, κατόπιν εντολής του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ισιδώρου Ντογιάκου. Ο κ. Σακλάς καλείται ουσιαστικά να εξηγήσει με βάση και την τριτανακοπή του Προδρόμου Εμφιετζόγλου όλα εκείνα τα δεδομένα, που στοιχειοθετούν διάφορα ποινικά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και αυτό της απόπειρας Εθνικής Προδοσίας.

Η τριτανακοπή του Προδρόμου Εμφιετζόγλου έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στο Ειρηνοδικείο Φλωρίνης την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, όπου οι δικηγόροι του Προδρόμου Εμφιετζόγλου και υποψήφιοι βουλευτές Ημαθίας, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος και Ξενοκράτης Σακλάς θα ζητήσουν την παραπομπή της υπόθεσης αυτής, ώστε να συνεκδικαστούν μαζί με την τριτανακοπή Εμφιετζόγλου, τόσο η ανακοπή της Εισαγγελέως όσο και οι υπόλοιπες υποβληθείσες Τριτανακοπές, μεταξύ των οποίων η Τριτανακοπή του Σωματείου «Παύλος Μελάς» και μία ομαδική τριτανακοπή 60 μελών της Πατριωτικής Ενώσεως, η οποία έχει ενσωματώσει και την αιτιολόγηση της πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου και πρώην υπηρεσιακής πρωθυπουργού, Βασιλικής Θάνου.

Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου και η Πατριωτική Ένωση ετοιμάζουν και τρίτη τριτανακοπή, το κείμενο της οποίας έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος και στην οποία έχει ανταποκριθεί μεγάλος αριθμός πολιτών, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ως τριτανακόπτοντες. (Για περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://patriotikienosi.gr/aitisi-tritanakopis-kata-toy-kentroy-makedonikis-glossas/)

Συγχρόνως, σήμερα το πρωί, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών εξέφρασε στον κ. Σακλά την επιθυμία των αποστράτων να παραστούν επίσημα στην εκδίκαση της υποθέσεως ως ομόδικοι. Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου αναδεικνύεται σε αυτήν την περίπτωση και «Πρόδρομος» μίας συλλογικής κινητοποιήσεως των Ελλήνων κατά του Κέντρου «Μακεδονικής» Γλώσσας, το οποίο πρακτικά είχε ως σκοπό να λειτουργήσει ως προπαγανδιστικός μηχανισμός του γειτονικού κρατιδίου για να εγείρει μελλοντικά εκ του μη όντος ζήτημα εθνικής μειονότητος.

Μίας κινητοποιήσεως που προηγήθηκε της ενεργοποιήσεως της ελληνικής Δικαιοσύνης. Μιας κινητοποιήσεως που σε περίπτωση που επιτύχει το σκοπό της δύναται να ανοίξει τον δρόμο για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς θα αποδείξει ότι η άλλη πλευρά, όχι μόνον δεν τηρεί τη Συμφωνία, όχι μόνον παραβιάζει σωρεία διατάξεών της, αλλά την χρησιμοποιεί και για την εξυπηρέτηση δολίων και αλυτρωτικών στόχων.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου Παναγιώτης Δούμας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου