Friday, 29 March, 2024

Πρ. Υπ. Άμυνας, Ε. Αποστολάκης: Φτάσαμε αρκετές φορές κοντά σε νέα Ίμια

Στην αποκάλυψη ότι πολλές φορές, κατά τη διάρκεια της θητείας του, η ένταση στο Αιγαίο έφτασε σε σημείο που θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί

σε επεισόδιο ανάλογο των Ιμίων, έκανε ο πρώτην Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Ευάγγελος Αποστολάκης.
«Υπήρχαν πολλές στιγμές που θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί σε Ίμια. Δεν εξαρτιόταν μόνο από το γιατί ξεκινούσαν. Αν εμείς αντιδρούμε στις προκλήσεις και δημιουργούμε κλιμάκωση, το σημείο φτάνει στα όρια και μετά ίσως είναι χειρότερο να κάνεις πίσω», είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Αποστολάκης.
Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, η κατάσταση έφτασε πολλές φορές στο σημείο όπου χρειάστηκε να επικοινωνήσει με τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση. «Χρειάστηκε να επικοινωνήσω με τον Τσίπρα για να του πω ότι έχουμε πρόβλημα».
Αναφορικά με τις επιδιώξεις της Τουρκίας στην περιοχή, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε ότι είναι ξεκάθαρες. «Θέλουν να έχουν λόγο στα δρώμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Θεωρούν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα από αυτά που τους δίνει το Διεθνές Δίκαιο. Θεωρώ ότι για να τους αντιμετωπίσουμε θέλει συνεχή πίεση, όχι μόνο προς τους Τούρκους, αλλά να εξασκούμε όλα τα διπλωματικά μας εργαλεία. Η πίεση δεν πρέπει να σταματάει», σημείωσε.
Σχολιάζοντας την ισορροπία ισχύος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο Ευάγγελος Αποστολάκης υπογράμμισε ότι ο ελληνικός στρατός βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση ενώ η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ισχυρή σε θάλασσα και αεροπορία. «Δεν είναι σοφό από μεριάς τους να ξεκινήσει ένα πρόβλημα με την Ελλάδα και ένα θερμό επεισόδιο. Βέβαια, όλα αυτά που συζητάμε είναι υποθέσεις όλα. Αν εμείς δεν κάνουμε λάθη και αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις με σύνεση και ψυχραιμία δεν θα γίνει τίποτα», κατέληξε ο πρώην Υπουργός.
ΚΥΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου