Thursday, 28 March, 2024

Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά Λοβέρδου για τις αιχμές σε Ανδρουλάκη

Με αιχμηρό τρόπο απάντησε η Χαριλάου Τρικούπη στον Ανδρέα Λοβέρδο και τις αποστάσεις που κράτησε από τον Νίκο Ανδρουλάκη

για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

«Είναι πολιτικά παράδοξο ο Ανδρέας Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γιάννη Οικονόμου και τον Άκη Σκέρτσο», σχολίαζαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Νωρίτερα ο κ. Λοβέρδος δήλωνε στον ΣΚΑΪ πως «όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα, για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ανδρουλάκης απέρριψε κυβερνητική συνεργασία μετά τις εκλογές με πρωθυπουργό είτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είτε τον Αλέξη Τσίπρα

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε «πολιτικά εξωφρενική» τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε πως συνιστά θεσμική ασέβεια.

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέει ψηφίστε με και πρωθυπουργός θα είναι ο άγνωστος Χ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος λέγοντας πως «προφανώς στις κυβερνήσεις συνεργασίας τόσο το πρόσωπο του Πρωθυπουργού όσο και η σύγκλιση σε προγραμματικές θέσεις, είναι θέμα συζήτησης μεταξύ των κομμάτων, που προτίθενται να συμφωνήσουν». «Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι σε σαφή αντιστοιχία με το διογκούμενο ρεύμα των πολιτών, που έχει ως αίτημα το: “Αρκετά ως εδώ, τώρα είναι η ώρα για αλλαγή σελίδας”. Να διασφαλίζουν τις προοπτικές της χώρας και του λαού. Αυτό οφείλουν να το καταλάβουν όλοι», αναφέρει ο κ. Μάντζος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου