Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Σάλος με τη βάπτιση που έγινε νονός ο Άδ. Γεωργιάδης

«Θύελλα» αντιδράσεων προκάλεσε για μια ακόμη φορά με ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Ανάπτυξης έσπευσε να ανακοινώσει πως βάπτισε ένα μικρό αγοράκι στο Ιερό Ναό Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.
Είχα την Τιμή να βαφτίσω ένα πανέμορφο αγοράκι, τον μικρό Νικόλαο, στον Ι.Ν. του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Αθήνα (σε άδειο Ναό λόγω του ιού δυστυχώς). Συγκινούμαι πολύ όταν σκέφτομαι ότι ένας ακόμη πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος προστέθηκε στο Σώμα της Εκκλησίας μας. Καλότυχος!
-Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) March 14, 2021
Ωστόσο, ενόσω η Αττική βρίσκεται στο επίπεδο του «πολύ αυξημένου κινδύνου», οι θρησκευτικές λειτουργίες επιτρέπονται μόνο με την παρουσία κληρικού και βοηθητικού προσωπικού του. Αυτό φαίνεται και από τα όσα το ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 843, Τεύχος Β, της 3ης Μαρτίου που έχει ισχύ μέχρι και 15 Μαρτίου.
Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωνε στο πλαίσιο των ανακοινώσεων για τα νέα μέτρα πως «αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαπτίσεων, αλλά και μνημοσύνων».
Από την άλλη, οι επίσημες ιστοσελίδες ενημέρωσης των πολιτών για τα μέτρα εντείνουν την σύσχυση. Ειδικότερα, στην επίσημη κυβερνητική σελίδα για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού ανά περιφέρεια, αναγράφεται πως «σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδείες, μνημόσυνα και τις σχετικές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα (9) ατόμων».
Ωστόσο ακριβώς παραπάνω σημειώνεται πως η «τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, [διενεργείται] αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων».
Οφείλει να σημειωθεί πάντως πως σε τέτοιες περιπτώσεις ισχύ έχει ό,τι αναγράφεται σε ΦΕΚ. Και το ΦΕΚ απαγορεύει την παρουσία προσώπων στις τελετές.
Από τη μεριά του, ο υπουργός Ανάπτυξης μετά τις αντιδράσεις με νέα του ανάρτηση ισχυρίστηκε πως για την τέλεση της βάπτισης είχε δοθεί στους γονείς σχετική άδεια από την Πολιτική Προστασία.
Η βάπτιση στην οποία παρευρέθηκα χθες ως νονός, πραγματοποιήθηκε νομίμως κατόπιν αδείας που εξέδωσε στις 05/03/2021 η Πολιτική Προστασία όταν οι γονείς του παιδιού έκαναν την σχετική αίτηση. Αυτή είναι μία διαδικασία που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει αν έχει σοβαρούς λόγους. pic.twitter.com/1ntkU4Mp6r
-Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) March 15, 2021
Ένα θέμα με την ισονομία το χουμε σε αυτή τη χώρα ε;
χτεσινό ποστ του @AdonisGeorgiadi
Μόνο που σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.14453/5.3.2021 οι βαφτίσεις στην Αττική δεν επιτρέπονται.
Για τα μέλη της ΝΔ ισχύει άλλη ΚΥΑ; pic.twitter.com/J7pDh40rcv
—Δέσποινα Κουτσούμπα (@dkutsumba) March 15, 2021
ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχει ένα μέτρο περιορισμού το οποίο να τηρούν στην κυβέρνηση;
«Ο κ. Γεωργιάδης από χθες διαφημίζει ότι συμμετείχε σε βάφτιση, καταστρατηγώντας τα μέτρα και τις απαγορεύσεις που η ίδια η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει.
Αλήθεια κ. Μητσοτάκη, υπάρχει ένα μέτρο περιορισμού το οποίο να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησής σας; Ή αυτά ισχύουν-υπό την απειλή προστίμου και ξυλοδαρμού-μόνο για τους απλούς πολίτες;» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου