Thursday, 25 April, 2024

Σάλος με το σχέδιο Βαρουφάκη για κλείσιμο τραπεζών και κουπόνια ΔΗΜΗΤΡΑ

Εναλλακτικό σχέδιο πληρωμών με το σχέδιο «Δήμητρα» σε περίπτωση που κλείσουν οι τράπεζες έφερε στο τραπέζι ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Το εν λόγω σχέδιο «Δήμητρα» του Γιάνη Βαρουφάκη και του ΜέΡΑ25 έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, ξυπνώντας μνήμες από τα δραματικά γεγονότα του καλοκαιριού του 2015 με το κλείσιμο των τραπεζών.

Την ώρα λοιπόν που κυριαρχεί στη δημόσια συζήτηση η πιθανότητα σχηματισμού «κυβέρνησης ηττημένων» από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜέΡΑ25, ο άλλοτε υπουργός Οικονομικών επί ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ένα πρόγραμμα που, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα γίνει εθνικοποίηση τραπεζών, συντεταγμένη χρεοκοπία της Τράπεζας της Ελλάδος εντός δύο ωρών και ίδρυση ελληνικής νομισματικής αρχής.

Παράλληλα, προβλέπει την «εκτύπωση μονάδων “Δήμητρα” σε χάρτινη μορφή με δήμευση των πιεστηρίων των Εθνικών Λαχείων».

«Οι τράπεζες κλείνουν για ένα τριήμερο και μετατρέπουν τα τραπεζικά τους συστήματα σε μονάδες “Δήμητρα”. Τα χάρτινα ευρώ γίνονται το ξένο συνάλλαγμα της χώρας. Με έναν νόμο στη Βουλή όλα τα ιδιωτικά και δημόσια χρέη μετατρέπονται σε μονάδες “Δήμητρα” και τότε αρχίζει η μεγάλη διαπραγμάτευση γιατί, όπως ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, όλοι “θα ξέρουν ουκ αν λάβεις ευρώ από κάποιον που δεν έχει ευρώ. Αυτό είναι το σχέδιο εάν χρειαστεί να βγούμε έξω από το ευρώ. Στόχος μας δεν είναι να βγούμε, αλλά να έχουμε την έξοδο”», είχε επισημάνει ο κ. Βαρουφάκης.

Μητσοτάκης: Αυτοδύναμη Ελλάδα ή πολιτική τερατογένεση;

Στο ενδεχόμενο να γίνει προσπάθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ να σχηματιστεί «κυβέρνηση ηττημένων» και με τη συμμετοχή του Γιάνη Βαρουφάκη αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας την Παρασκευή από το Ναύπλιο.

«Σήμερα υπάρχει μόνο μία αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης: η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για αυτοδύναμη Ελλάδα, με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Όλες οι υπόλοιπες προτάσεις που ακούω χάνονται στους διαδρόμους υπόγειων συναλλαγών, φαντασιώσεων περί προοδευτικών διακυβερνήσεων, “κυβέρνησης ηττημένων”. Προσέξτε το αυτό πολύ καλά: δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασαν χθες να πουν ότι “βεβαίως και δεύτεροι να είμαστε, ηττημένοι δηλαδή, θα προσπαθήσουμε, αν βγαίνουν τα κουκιά, να κάνουμε κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και με το ΜέΡΑ25”. Και όταν ο ίδιος ο αρχηγός της αντιπολίτευσης λέει ότι αυτό αποκλείεται να γίνει, σας το λέω, δεν πιστεύω ούτε μία λέξη από αυτά τα οποία λέει ο κ. Τσίπρας. Εάν τα κουκιά βγαίνουν, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα επιχειρήσει μια τέτοιου είδους “πολιτική τερατογένεση”, παρακάμπτοντας το πρώτο κόμμα και προσπαθώντας να σχηματίσει μια κυβέρνηση, προσέξτε τώρα, με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, υπουργό Οικονομικών πάλι τον Βαρουφάκη, ενδεχομένως κυβερνητικό εκπρόσωπο τον Αντώναρο. Δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να δούμε…

Όμως, αυτό το ενδεχόμενο μαθηματικά πρέπει να το αποτρέψουμε, και ο μόνος τρόπος να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο είναι με το να είναι ισχυρή η Νέα Δημοκρατία στην πρώτη κάλπη της 21ης Μαΐου, κι αυτό θα πετύχουμε. Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτό το οποίο άκουσα, να νοικοκυρέψουμε κι άλλο τη χώρα».

Σιωπή από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον Βαρουφάκη

Η αποκάλυψη του σχεδίου «Δήμητρα» φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μιλάει για τη συγκρότηση «προοδευτικής κυβέρνησης» με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και του ΜέΡΑ25, αλλά δεν διευκρινίζει ούτε το πώς αλλά κυρίως το μετά μιας ενδεχόμενης συμφωνίας μεταξύ των τριών κομμάτων.

Και είναι ενδεικτικό του κλίματος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η μεγάλη αμηχανία που επιδεικνύουν ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της πραγματικής συζήτησης που γεννά το σενάριο μιας συμμαχικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη.

Η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου, όταν ρωτήθηκε από τον «Real FM», έκανε λόγο για δήθεν πανικό της κυβέρνησης. «Μια συμμαχική κυβέρνηση συγκροτείται στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών συγκλίσεων. Επειδή δεν μπορεί να απαντήσει στις θέσεις και στο πρόγραμμά μας, επιστρατεύει το επιχείρημα Βαρουφάκη», είπε η κ. Σβίγκου, η οποία σημειώνεται ότι δεν διέψευσε την εφαρμογή του σχεδίου «Δήμητρα» εφόσον στην επόμενη κυβέρνηση συμμετέχει το ΜέΡΑ25.

Τι είναι το σύστημα «Δήμητρα»

Μέσα από τον τηλεοπτικό αέρα του Open ο κ. Βαρουφάκης παρουσίασε το σχέδιό του για έναν εναλλακτικό τρόπο πληρωμών σε περίπτωση που κλείσουν οι τράπεζες.

Ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ότι στόχος του είναι η παραμονή στο ευρώ, αλλά είπε ότι, σε περίπτωση που το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα έχει πρόβλημα, η Ελλάδα θα πρέπει να έχει εναλλακτικές λύσεις, όπως έχουν και άλλες χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στο σχέδιο «Δήμητρα» που έχει αναπτύξει το ΜέΡΑ25, το οποίο βασίζεται σε μονάδες πίστωσης που θα διακινούνται μέσα από το TAXIS και τις οποίες οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν για πληρωμές φόρων αλλά και άλλες πληρωμές χωρίς προμήθειες.

Το «Δήμητρα», σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, είναι ένα σύστημα δημοσιονομικών συναλλαγών ιδιωτών – Δημοσίου «Δήμητρα», μέσα από το οποίο, υπό κανονικές συνθήκες, θα παρέχονται μεταβιβάσιμες ψηφιακές δημοσιονομικές μονάδες (που αποσβένουν μελλοντικούς φόρους ύψους 10% των ετήσιων εσόδων της Γενικής Κυβέρνησης) σε ευάλωτους πολίτες για αγορές βασικών αγαθών (τρόφιμα, ενέργεια, μεταφορικά κόστη, εξοπλισμός κ.λπ.) και ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά. Το σύστημα θα χρησιμοποιείται επίσης για δωρεάν πληρωμές, χωρίς μεσολάβηση των τραπεζών. Σε περίπτωση όμως που υπάρξει νομισματικό ή άλλο πρόβλημα, η «Δήμητρα» θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως σύστημα πληρωμών και νομισματικό σύστημα. Αν για παράδειγμα η Ελλάδα αποβληθεί από το ευρώ, θα πληρωνόμαστε με μονάδες πίστωσης «Δήμητρα».

Η υλοποίηση αυτής της πολιτικής περιλαμβάνει:

-Πρώτον, υποχρέωση αποδοχής μονάδων «Δήμητρας».

-Δεύτερον, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εθνικοποίηση τραπεζών, συντεταγμένη χρεοκοπία της Τράπεζας της Ελλάδος εντός δύο ωρών και ίδρυση ελληνικής νομισματικής αρχής.

-Τρίτον, εκτύπωση μονάδων «Δήμητρα» σε χάρτινη μορφή με δήμευση των πιεστηρίων των Εθνικών Λαχείων.

Οι τράπεζες κλείνουν για ένα τριήμερο και μετατρέπουν τα τραπεζικά τους συστήματα σε μονάδες «Δήμητρα». Τα χάρτινα ευρώ γίνονται το ξένο συνάλλαγμα της χώρας. Με έναν νόμο στη Βουλή όλα τα ιδιωτικά και δημόσια χρέη μετατρέπονται σε μονάδες «Δήμητρα» και τότε αρχίζει η μεγάλη διαπραγμάτευση, γιατί, όπως ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, όλοι «θα ξέρουν ουκ αν λάβοις ευρώ από κάποιον που δεν έχει ευρώ». «Αυτό είναι το σχέδιο εάν χρειαστεί να βγούμε έξω από το ευρώ. Στόχος μας δεν είναι να βγούμε, αλλά να έχουμε την έξοδο», είχε επισημάνει ο κ. Βαρουφάκης.

«Βόμβα» στην προοδευτική διακυβέρνηση οι προτάσεις Βαρουφάκη

Όπως είναι φυσικό, οι εν λόγω προτάσεις του επικεφαλής του ΜέΡΑ25 είναι δύσκολα συμβατές με τα προγράμματα των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και αδυνατίζουν ακόμη περισσότερο το σενάριο της «προοδευτικής διακυβέρνησης», το οποίο προωθούν τα δύο κόμματα ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, που θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ, μέσω του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού Παναγιώτη Δουδωνή, απέρριψε κάθε ενδεχόμενο να συνεργαστεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη και επέκρινε τον πρωθυπουργό για «fake news και μυθοπλασία», επειδή εξακολουθεί να κάνει λόγο για «πολιτική τερατογένεση».

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά αναφορικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σε κυβέρνηση συνεργασίας μαζί με το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, ο Παναγιώτης Δουδωνής είπε:

«Το ΠΑΣΟΚ, με τις θυσίες του ελληνικού λαού και τη μεγάλη πτώση των εκλογικών του ποσοστών το 2010-2012, έσωσε τη χώρα από τη χρεοκοπία, στην οποία θα την είχε περιαγάγει η κυβέρνηση Καραμανλή, της οποίας κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν ο κ. Αντώναρος. Για να δούμε και τι συνδέει τη Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το κόμμα το οποίο έσωσε τη χώρα από τη χρεοκοπία δεν θα μπορούσε ποτέ να συνεργαστεί με τον άνθρωπο που πήγε να μας οδηγήσει στη χρεοκοπία, τον κ. Βαρουφάκη. Το έχουμε πει σε όλους τους τόνους, ο πρόεδρός μας, όλα τα στελέχη μας. Ο πρωθυπουργός, όμως, και η Νέα Δημοκρατία επιμένουν να αναφέρονται σε σενάριο τερατογενέσεως. Έχουν περάσει από τα fake news, στη μυθομανία».

Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» στη συμμετοχή Βαρουφάκη σε «προοδευτική κυβέρνηση»

Αίσθηση προκάλεσε το ότι δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος- υποστήριξαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και αν έρθει δεύτερο κόμμα στις εκλογές, θα μπορούσε να δοκιμάσει μια συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25.

Κατηγορηματικός ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Επίλογος» του Απόστολου Μαγγηριάδη, για μια πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25 ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα.

«Νομίζω ότι μπορούμε να δοκιμάσουμε την προοδευτική διακυβέρνηση, θα εξαρτηθεί πόσο κοντά είμαστε. Άλλο 150, άλλο 153» είπε.

Ερωτηθείς για τη θέση του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση ηττημένων, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε: «Αν έχεις 47%, 48%, 49%, τι πάει να πει κυβέρνηση ηττημένων; Εδώ τη ΝΔ δεν την πειράζει να κυβερνήσει με 38% στις δεύτερες εκλογές. Και μιλάμε για κυβέρνηση που θα αντιπροσωπεύει το 48%-49%, δεν το λες και κυβέρνηση ηττημένων αυτό…» είπε ο κ. Τσακαλώτος. Ερωτηθείς εάν μπορεί να συνεργαστεί με τον Γ. Βαρουφάκη, απάντησε: «Αν δεν μπορείς να συνεννοηθείς με Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη, τότε θα μπορείς να πεις ότι δεν κάναμε αρκετά για να κάνουμε πραγματικότητα την απλή αναλογική. Τώρα, το κάθε κόμμα μού φαίνεται λογικό να λέει τα δικά του και να είναι πιο επιθετικό», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σκέρτσος: Ο Τσίπρας υπόσχεται κυβέρνηση συνεργασίας με τον Βαρουφάκη της δραχμής

Την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας αναζητεί διαπιστευτήρια «εξευρωπαϊσμού» μέσω του Γερμανού καγκελαρίου, επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος του 2015, δηλώνοντας ανερυθρίαστα ότι είναι διατεθειμένος να συγκυβερνήσει με τον Γιάνη Βαρουφάκη σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ελέω απλής αναλογικής, δηλώνει ο Άκης Σκέρτσος. Όπως προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, «απέναντι δηλαδή στον “Τσίπρα εξωτερικού” που υπόσχεται περισσότερη Ευρώπη υπάρχει και ο “Τσίπρας εσωτερικού” που υπόσχεται κυβέρνηση συνεργασίας με τον Βαρουφάκη της δραχμής και των κλειστών τραπεζών, με τον Πολάκη των “γερμανοτσολιάδων”, με τον Αντώναρο, αλλά και με τον αμετάκλητα καταδικασμένο από τη Δικαιοσύνη, Παππά.

Στην κάλπη της 21ης Μαΐου, αλλά και μετά από αυτήν, θα έχουμε απέναντί μας, όμως, τον “Τσίπρα εσωτερικού”. Και το μόνο βέβαιο είναι ότι με αυτή την ομάδα διακυβέρνησης η Ελλάδα θα βλέπει την Ευρώπη με τα κιάλια».

Πατέλης στον «ΣΚΑΪ 100,3»: Το ερώτημα είναι τι κάνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για το «σχέδιο Δήμητρα»

Το ερώτημα είναι τι κάνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το σχέδιο «Δήμητρα» που έχει αναπτύξει το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, δήλωσε στον «ΣΚΑΪ 100,3» ο επικεφαλής στο Οικονομικό Γραφείο του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

«Υπάρχει κάποιος Έλληνας που θέλει να ξαναζήσει την περιπέτεια του 2015, να ξανάρθουμε εκεί που ήμασταν, στο παράλληλο νόμισμα μετά από τόση προσπάθεια; Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Ο Βαρουφάκης τη δουλειά του κάνει, λέει ότι θα το κάνει (“Δήμητρα”) και τον ψηφίζουν όσοι θέλουν. Το ερώτημα είναι τι κάνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει ασάφεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατέλης.

Επιμένει το ΜέΡΑ25 για το «Δήμητρα»: Αποπροσανατολίζουν οι δημοσιογράφοι

Σε σημερινή του ανακοίνωση το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη κάνει λόγο για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τους δημοσιογράφους, αλλά επιμένει ότι το σχέδιο «Δήμητρα» είναι «τόσο μα τόσο λογικό»:

«Οι δημοσιογράφοι κινδυνολογούν και επιστρατεύουν κατά του ΜέΡΑ25 το φάντασμα των κλειστών τραπεζών, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη ώστε τα αφεντικά τους να επιδίδονται (ανενόχλητα από τους πολίτες) στη λεηλασία που αποκαλύπτει το ΜέΡΑ25 από τα funds, τους ολιγάρχες της ενέργειας στους οποίους ανήκουν τα κανάλια, τους σουπερμαρκετάδες κ.λπ., να μη συζητείται το Πρόγραμμα 100 Ημερών μας που τους πονά επειδή είναι τόσο μα τόσο λογικό.

ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΜΑΣ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ & ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

Το 2015 τις τράπεζες τις έκλεισε ο Ντράγκι (η ΕΚΤ) στο πλαίσιο οικονομικής τρομοκρατίας – σε αγαστή συνεργασία με τον Στουρνάρα & ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που τον παρακαλούσαν να τις κλείσει ώστε να υποκύψει ο λαός μας στα μνημόνιά του: ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΥΤΗ-ΝΤΡΑΓΚΙ.

Πριν κλείσει τις τράπεζες, ο Ντράγκι ζήτησε νομική γνωμάτευση από νομική εταιρεία γιατί δεν ήταν σίγουρος αν το κλείσιμο ήταν νόμιμο.

Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΓΕΡΑ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΕΣ. & ΕΞ. ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ 62%.

Το σύστημα “Δήμητρα” είναι απαραίτητο εργαλείο (δημόσιο σύστημα δωρεάν ψηφιακών συναλλαγών -ανεξάρτητο από τις τράπεζες και την ΕΚΤ- για χρήση εντός του ευρώ. Να το έχει κι η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία).

Σε περίπτωση τραπεζικής κρίσης, το σύστημα “Δήμητρα” θα μειώσει το κόστος της κρίσης – θα είναι εργαλείο που σήμερα η χώρα δεν διαθέτει.

Σε περίπτωση που χρειαστεί να δημιουργηθεί εγχώριο χρήμα, το σύστημα “Δήμητρα” θα αποτελέσει τη βάση του νέου εθνικού νομίσματος.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΩΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ τον Δεκέμβριο του 2020.

Μας κατηγορούν για το “Δήμητρα” μόνο όσοι απαιτούν από ΚΑΘΕ κυβέρνηση να μην κάνει τα ελάχιστα που απαιτεί η βιωσιμότητα της Ελλάδας – να συνθηκολογεί σε κάθε ποταπή απαίτηση των funds και της τρόικας.

Το κλείσιμο των τραπεζών από την ΕΕ ισοδυναμεί με κήρυξη ανοικτού οικονομικού πολέμου στην Ελλάδα. Εσείς το δέχεστε; Τι προτείνετε; Υποταγή; Με την εξέλιξη της οικονομικής κρίσης, ο ρόλος των ιδιωτικών τραπεζών έχει σήμερα από τα πράγματα συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό. Οι τράπεζες έχουν καταντήσει παρασιτικές και δεν είναι πλέον απαραίτητες.

Κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια της Silicon Valley Bank και της Credit Suisse, πόσω μάλλον των ελληνικών τραπεζών. Είναι υποχρέωση να έχουμε σχέδιο για το πιθανό κλείσιμό τους, για να προστατευτούν οι καταθέσεις των πολιτών και να συνεχίσουν κανονικά οι συναλλαγές.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΕΜΕ “ΟΧΙ”, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΑΜΕ ΕΝΑ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΡΤΙΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ – ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Το κλείσιμο των τραπεζών ο ελληνικός λαός το άντεξε και δεν υπέκυψε. Με κλειστές τράπεζες ψήφισε 62% “όχι”. Εάν χρειαστεί, το ίδιο θα κάνει και σήμερα, και το ΜέΡΑ25 θα βρεθεί στο πλευρό του. Σήμερα το κλείσιμο των τραπεζών αντιμετωπίζεται πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι 10 χρόνια πριν. Με μια απλή ψηφιακή πλατφόρμα, σαν και αυτές που ο κ. Πιερρακάκης έχει φτιάξει για κάθε λογής επίδομα. Με ένα δημόσιο ψηφιακό σύστημα πληρωμών που εγγυάται καταθέσεις /μισθούς/συντάξεις για όλους τους πολίτες. Είναι η πρόταση του ΜέΡΑ25 που την έχει ονομάσει “Δήμητρα”. Έχει κατατεθεί στη Βουλή εδώ και δύο χρόνια».

Οι αντιδράσεις στα social media

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης των κομμάτων της αντιπολίτευσης με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου