Wednesday, 17 April, 2024

“Σεβόμαστε την ελληνική σημαία”, λέει ο Τσαβούσογλου για τη δολιοφθορά στο Καστελόριζο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρθηκε στη δολιοφθορά της ελληνικής σημαίας

που έχει σχηματιστεί πάνω στις πέτρες ενός βουνού στο Καστελόριζο, από drone που πέταξε κόκκινη μπογιά.
Ερωτηθείς σχετικά, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο πρακτορείο Anadolu, καταδίκασε την ενέργεια: «Εμείς, ως έθνος, είμαστε ευαίσθητοι στη δική μας σημαία και όλοι είναι ευαίσθητοι στη δική τους σημαία. Η σημαία μας κάηκε πρόσφατα στην Ελλάδα και αντιδράσαμε. Πρέπει να δείξουμε την ευαισθησία που δείχνουμε στη δική μας και για τη σημαία των άλλων. Δεν βρίσκουμε τις επιθέσεις στις σημαίες σωστά. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι τεταμένες. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τη βασική στάση. Ακόμα και στους πολέμους, το τουρκικό έθνος σεβάστηκε τις σημαίες και τα σύμβολα των άλλων. Περιμένουμε σεβασμό για τη δική μας σημαία».
Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη το πρωί του Σαββάτου στο Καστελόριζο και παρότι το ελληνικό ΥΠΕΞ είχε διαμαρτυρηθεί με ανακοίνωση του, έως σήμερα δεν υπήρξε επίσημη καταδίκη από την Άγκυρα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ακριτικό νησί έχει αποκατασταθεί πλήρως η ελληνική σημαία που στο βράχο επάνω από το λιμάνι.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου