Friday, 19 April, 2024

Σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά Εδάφη ο Νίκος Δένδιας

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μεταβαίνει σήμερα στα Παλαιστινιακά Εδάφη, με την Ελλάδα να αναλαμβάνει

ενεργό διπλωματικό ρόλο στην κρίση που έχει ξεσπάσει στη Μέση Ανατολή.
Ο Νίκος Δένδιας θα είναι ο πρώτος ΥΠΕΞ κράτους-μέλους της ΕΕ που μεταβαίνει στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη από την έναρξη της κρίσης, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.
Η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας και υπέρμαχος της προώθησης της ασφάλειας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή, είναι ενεργή στα διπλωματικά τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, τονίζουν διπλωματικές πηγές.
Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρουν ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πραγματοποιεί σειρά επαφών με τους ομολόγους του των κρατών της περιοχής.
Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄, με τον Ισραηλινό ομόλογό του Gabi Ashkenazi και με τον Παλαιστίνιο ομόλογο του Riad Al-Maliki.
Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν επίσης, πως η συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων υποδηλώνει το εύλογο ενδιαφέρον της χώρας για την προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων και της διατήρησης του καθεστώτος τους.
Επίσκεψη σε Ιορδανία και Αίγυπτο
Επίσης, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεκάλεσε ο Ζοζέπ Μπορέλ με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή.
Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Ayman Safadi.
Τέλος, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο την Πέμπτη 20 Μάϊου, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Sameh Shoukry.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου