Thursday, 28 March, 2024

Σε ποια καθηγήτρια Ιατρικής προτάθηκε η θέση της υπηρεσιακής υπ. Υγείας

Ολοταχώς προχωρά ο σχηματισμός υπηρεσιακής κυβέρνησης, καθώς δεν τελεσφόρησαν οι διερευνητικές εντολές

για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, και η χώρα πηγαίνει σε δεύτερες εκλογές.

Μετά την άκαρπη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, συγκροτείται άμεσα η υπηρεσιακή κυβέρνηση, που θα μας οδηγήσει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iatropedia.gr, το πρόσωπο στο οποίο έχει προταθεί η θέση της υπηρεσιακής υπουργού Υγείας, είναι η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Εντατικολόγος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου.

Η κ. Κοτανίδου αποδέχθηκε τη θέση, κι έτσι -εάν δεν υπάρξει ένσταση προς το πρόσωπό της- αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα αμέσως μετά την ανακοίνωση της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη (25/5), αλλά και την ορκωμοσία των υπηρεσιακών υπουργών, η οποία αναμένεται την αμέσως επόμενη μέρα (Παρασκευή 26/5).

Όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, αμέσως μετά την ορκωμοσία ο πρώην υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, θα παραδώσει τη θέση στην υπηρεσιακή Υπουργό Υγείας, σε μια τυπική τελετή “παράδοσης – παραλαβής” που θα γίνει στην οδό Αριστοτέλους.

Να σημειωθεί, ότι οι γενικοί γραμματείς του Υπουργείου Υγείας (Ιωάννης Κωτσιόπουλος – Μάριος Θεμιστοκλέους) παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι τις δεύτερες εκλογές.

Η κ. Κοτανίδου έχει ήδη προτείνει στους στενούς συνεργάτες του ιδιαίτερου γραφείου της πρώην αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, να παραμείνουν στις θέσεις τους. Η Μίνα Γκάγκα δεν θα αναλάβει τον ρόλο της υπηρεσιακής υπουργού, καθώς ως αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, θεωρείται πολιτικό προσωπικό.

Ποια είναι η Αναστασία Κοτανίδου

Η Αναστασία Κοτανίδου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εντατικολόγος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Δεν είχε εμπλακεί με την πολιτική ποτέ μέχρι σήμερα, ωστόσο, είχε ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στην πανδημία του κορονοϊού.

Ως πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, ορίστηκε από το υπουργείο Υγείας, επικεφαλής της ειδικής Επιτροπής για τη διαχείριση των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ ήταν παράλληλα και ενεργό μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Ως προς τα βιογραφικά της στοιχεία, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σόφια της Βουλγαρίας, όπου έζησε μέχρι τα 24 της χρόνια. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας και στις αρχές της δεκαετίας του ’80 βρέθηκε στην Ελλάδα. Έκανε ειδικότητα Πνευμονολογίας στην Παθολογική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Λοιμωδών Νόσων Αθηνών και πλέον εργάζεται στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σήμερα είναι διευθύντρια σε μία από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου, και συντονίστρια όλων των ΜΕΘ της χώρας.

Εξειδίκευση στην Εντατική Θεραπεία έλαβε το 1994 ενώ εκλέχθηκε λέκτορας το 1996, επίκουρη καθηγήτρια το 2002, μόνιμη επίκουρη καθηγήτρια το 2007 και αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Κλινική Εντατικής Θεραπείας το 2009.

Πηγή: iatropedia.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου