Thursday, 28 March, 2024

Σκάνδαλο! Αγορά εμβολίων για όλη την… Αφρική με δάνειο 200 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήσεις συνεργάτη του Άδωνι Γεωργιάδη

Αγορά εμβολίων για όλη την… Αφρική με δάνειο 200 εκατ. ευρώ (που τελικά πετάχτηκαν), «φωτογραφική» αγορά ακινήτου με 29 εκατ. ευρώ και αντικειμενική 3 εκατ. ευρώ

θερμικές κάμερες με κόστος μεγάλης αξίας, Porsche Cayenne, χρηματοδοτήσεις συνεργάτη του Άδωνι Γεωργιάδη, πολιτευτή της ΝΔ, βραβείων… ήθους του Ant1 και δημοσιευμάτων σε Παραπολιτικά και Καρφί για την… πολυομυελίτιδα στη Συρία, αλλά και παραμονή στο… συρτάρι της υπόθεσης για τα εκατομμύρια στη σύζυγο του τότε υπουργού Οικονομικών και σήμερα διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, περιλαμβάνουν τα όργια διασπάθισης δημόσιου χρήματος και διασποράς «μαύρου» χρήματος σε ΜΜΕ μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως ανέφερε αναλυτικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Αθροιστικά, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως το 2014 οι υποθέσεις αυτές αφορούν πάνω από 600-700 εκατ. ευρώ!«Πρώην συνέταιροι του Άδωνι χρηματοδοτήθηκαν, site φτιάχτηκε στο όνομα μητέρας και γραμματέα πολιτευτή της ΝΔ, πήρε 85.000 ευρώ και έκλεισε σε ένα χρόνο», είπε ο κ. Πολάκης, αναφέροντας και σειρά άλλων περιπτώσεων, όπως τοποθέτηση banner για τρεις μήνες με κόστος 15.000 ευρώ.

«Υπάρχουν δεκάδες χαρτιά που έχουν κατατεθεί στους εισαγγελείς … για 8.000 ευρώ σε σύμβουλο επικοινωνίας για 2-3 μήνες, ή 18.000 σε άλλον … για 19.000 σε εφημερίδες (Καρφί και Παραπολιτικά) προκειμένου να δημοσιευτεί άρθρο με τίτλο “Πολυομυελίτιδα στη Συρία”», συνέχισε ο υπουργός.

Αντίστοιχα, χρηματοδοτήθηκε ο όμιλος Ant1 για να διοργανώσει βραβεία ήθους, μία χρονιά με 250.000 ευρώ και μία ακόμη με 750.000 ευρώ.

29 εκατ. ευρώ για κτίριο με αντικειμενική αξία 3 εκατ. ευρώ

Ο κ. Πολάκης ανέφερε επίσης την σκανδαλώδη διαδικασία αναζήτησης κτιρίου για το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου υπήρξαν «φωτογραφικές» προδιαγραφές, όπως να απέχει μέχρι 300 μ. από το προηγούμενο κτίριο, να είναι ημιτελές, να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις ο κάθε όροφος και η ψευδοροφή του.

Τελικά, αγοράστηκε με 11 εκατ. ευρώ ένα κτίριο με αντικειμενική αξία 3 εκατ. ευρώ, ενώ η αποπεράτωσή του κόστισε άλλα 18 εκατ. ευρώ.

Θερμικές σε εικοσαπλάσια τιμή

Τρίτη κραυγαλέα περίπτωση, πάλι κατά την περίοδο της έξαρσης της επιδημίας γρίπης, ήταν η αγορά θερμικών καμερών για τα αεροδρόμια και άλλα σημεία εισόδου στην χώρα μας.

Ενώ η ακριβότερη κάμερα σήμερα τιμολογείται στα 10.000-12.000 ευρώ, εμείς τις αποκτήσαμε με 220.000-230.000 καθεμία, όπως είπε.

Εκατομμύρια ευρώ «έφυγαν» χωρίς παραστατικά

Σε περιπτώσεις όπως ο Υγειονομικός Χάρτης ή το Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών, μερικά εκατομμύρια δόθηκαν χωρίς να δημιουργηθεί τίποτε, συνέχισε ο κ. Πολάκης.

Υπάρχει επίσης άλλο ένα πόρισμα που «πάει κι έρχεται στην εισαγγελία» ήδη πριν αναλάβει την εξουσία η κυβέρνηση Τσίπρα, στην περίπτωση της χρηματοδότησης του ΟΚΑΝΑ από το ΚΕΕΛΠΝΟ με 10 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέων δομών στήριξης τοξικοεξαρτημένων με πρόσληψη νέου προσωπικού. «Δεν προσλήφθηκε κανείς… το πόρισμα λέει ότι για 5-7 εκατ. ευρώ δεν υπάρχει παραστατικό», είπε χαρακτηριστικά.

Stokokkino.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου