Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Σκάνδαλο ΕΛΣΤΑΤ: Με υπογραφή Τσακαλώτου πληρώνονται τα δικαστικά έξοδα του Γεωργίου

Την ώρα που η Δικαιοσύνη αναιρεί το βούλευμα με το οποίο απαλλάχθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, η κυβέρνηση σπεύδει

να τον αποζημιώσει για τα δικαστικά του έξοδα
Επιβεβαιώνεται πλήρως η υποτακτικότητα της ελληνικής κυβέρνησης έναντι των απαιτήσεων των τοκογλύφων δανειστών
Μέσα στα προαπαιτούμενα της τρόικας για να κλείσει η συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, ήταν η απαίτηση να «θαφτεί» το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ με τη διόγκωση του ελλείμματος και να βγει στον… αφρό ο κατηγορούμενος για την παραποίηση των στοιχείων Ανδρέας Γεωργίου.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που προεκλογικά οριόταν πως θα έκλεινε στη φυλακή όσους οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια, έβαλε σήμερα την υπογραφή της στην… αθώωση του ανθρώπου που φέρεται να διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009 ώστε να υπαχθεί η χώρα στο ΔΝΤ και κατ’ επέκταση να νομιμοποιηθεί το πρώτο μνημόνιο και να παραδοθεί η Ελλάδα στα χέρια των τοκογλύφων δανειστών.
Η συγκυβέρνηση Τσίπρα και Καμμένου δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα, καθώς εξέδωσε τη σχετική απόφαση μία μόλις ημέρα μετά την εντολή του Αρείου Πάγου για αναίρεση του βουλεύματος με το οποίο είχε απαλλαχθεί ο κ. Γεωργίου, εντοπίζοντας στο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών νομικούς λόγους, για τους οποίους και εισηγείται την επανεξέταση της υπόθεσης.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση Γεωργίου αποτέλεσε πρόσφατα σημείο αιχμής και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ενόψει του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς εκπρόσωποι των θεσμών άσκησαν πίεση στην ελληνική κυβέρνηση ζητώντας η υπόθεση αυτή να κλείσει.
Στο ταμείο ο Γεωργίου… με υπογραφή Τσακαλώτου
Ρύθμιση με την οποία το ελληνικό δημόσιο αναλαμβάνει όλα τα τυχόν δικαστικά έξοδα και τη δικηγορική αμοιβή των εμπλεκόμενων νυν και πρώην Προέδρων της ΕΛΣΤΑΤ περιλαμβάνει το φορολογικό πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε την Πέμπτη, 20 Ιουλίου, στη Βουλή.
Ειδικότερα, στην παράγραφο 3 στο άρθρο 45 του νομοσχεδίου με τίτλο «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/881 και άλλες διατάξεις», φωτογραφίζεται η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, ο κ. Γεωργίου θα αποζημιωθεί… αναδρομικά για τα δικηγορικά του έξοδα.
newsbomb.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου