Thursday, 28 March, 2024

Σταύρος Θεοδωράκης: Ακούω πάντα με προσοχή το συνετό λόγο του Περιφερειάρχη

Συνάντηση με τον επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι» Σταύρο Θεοδωράκη είχε την Δευτέρα, 31 Αυγούστου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν για τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, για τις επικείμενες εκλογές και για σημαντικά προβλήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με κυρίαρχα τα θέματα του ΕΣΠΑ και του Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε στην πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, την οποία χαρακτήρισε «κακή».

«Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκα τον Σταύρο Θεοδωράκη. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει πάντα ανοιχτές πόρτες σε όσους έχουν ανοιχτά αυτιά. Ο κ. Θεοδωράκης έχει αποδείξει με τις συνεχείς επισκέψεις του ότι τον ενδιαφέρει να ακούσει τα προβλήματα της Κεντρικής Μακεδονίας. Τον ενημέρωσα για την κακή πορεία υλοποίησης του τρέχοντος ΕΣΠΑ, καθώς στο όνομα της καταστροφικής διαπραγμάτευσης των τελευταίων μηνών, η κυβέρνηση δεν έχει καταβάλει στις περιφέρειες τα χρήματα για έργα που έχουν ήδη εκτελεστεί. Ειδικά για την Κεντρική Μακεδονία η κυβέρνηση χρωστά κοντά στα 40 εκ. ευρώ. Αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύουμε να φτάσουμε στη λήξη του προγράμματος στο τέλος του έτους και τα ανολοκλήρωτα έργα να τα χρεωθεί εξ ολοκλήρου η χώρα, κάτι απολύτως καταστροφικό», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε επίσης τον κ. Θεοδωράκη για την τεράστια καθυστέρηση στην έναρξη του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020), την έλλειψη Αναπτυξιακού Νόμου και τις τραγικές επιπτώσεις του κακού οικονομικού κλίματος, ειδικά μετά την επιβολή των capital controls, στις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, «η Ελλάδα χρειάζεται μια οικονομία με λιγότερους φόρους και περισσότερα κίνητρα. Βλέπουμε να γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Ζήτησα από τον Σταύρο Θεοδωράκη να μας βοηθήσει προκειμένου να ενισχυθούν οι Περιφέρειες, οι οποίες είναι σε οριακή κατάσταση, αφού λειτουργούν με μείωση προϋπολογισμού άνω του 75%. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε πια ούτε τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις μας. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων, όπως και η χώρα, που χρειάζεται εθνική συνεννόηση όλων των δυνάμεων. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Αναφερόμενος στο θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας το χαρακτήρισε «σύγχρονο γεφύρι της Άρτας».

«Ενημέρωσα τον Σταύρο Θεοδωράκη για το σημαντικό για εμάς, αλλά ασήμαντο μάλλον για κάποιους, έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης. Ήταν εξαιρετικής σημασίας η παρέμβαση της Χριστίνας Ταχιάου για το θέμα. Ζήτησα από τον κ. Θεοδωράκη να μας βοηθήσει επειδή αυτό το έργο έχει ήδη καταστρέψει οικογένειες, επιχειρήσεις και επαγγελματίες και ταλαιπωρεί τους πολίτες και τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στο θέμα του Μετρό της Θεσσαλονίκης ήταν και η πρώτη αναφορά του κ. Θεοδωράκη στις δηλώσεις του: «Τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια σε σχέση με το μετρό είναι μια μεγάλη προσβολή την οποία χρεώνεται το κράτος των Αθηνών. Είναι έξω από κάθε λογική. Θα μπορούσε να γίνει μια μεγάλη επιθεώρηση με όλους τους πρωθυπουργούς και τους υπουργούς που έρχονται και υπόσχονται ότι την επόμενη στιγμή θα βρεθεί με μετρό η Θεσσαλονίκη κι όλα αυτά διαψεύδονται».

Αναφερόμενος στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, έπειτα από ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε: «Ακούω πάντα με προσοχή το συνετό λόγο του Περιφερειάρχη. Είμαστε διαρκώς σε επαφή κι όχι μόνο προεκλογικά και έχουμε αποκτήσει έναν κώδικα επικοινωνίας που μας επιτρέπει να συμβουλεύουμε ο ένας τον άλλο, προσπαθώντας να λύσουμε τα τεράστια προβλήματα της περιοχής. Χάσαμε πολύ χρόνο ως χώρα, χάσαμε επτά μήνες κυνηγώντας την ουρά μας για να κάνουμε τη συμφωνία που κάναμε κι όλα έχουν πάει πίσω. Οι συνετές δυνάμεις της χώρας πρέπει να βοηθήσουν η μία την άλλη ώστε να έχουμε άμεσο αποτέλεσμα μετά τις εκλογές και να μην πάμε σε νέα παλινδρόμηση. Δεν είμαστε αισιόδοξοι, αλλά θεωρούμε ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να επιβάλει λύσεις. Τα παλιά κόμματα, όπου περιλαμβάνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να μεταφέρουν την κουβέντα από τα προβλήματα στους τύπους. Θα επιμείνουμε και θα προσπαθήσουμε να γίνει προεκλογική μάχη για τα προβλήματα. Έχουμε λύσεις και θα τις προβάλλουμε».

Σταύρος Θεοδωράκης: Ακούω πάντα με προσοχή το συνετό λόγο του Περιφερειάρχη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου