Thursday, 25 April, 2024

Σταύρος Θεοδωράκης: Η διάθεση του κόσμου του Ποταμιού είναι να τ’ αλλάξει όλα. 

“Κάθε συνέδριο ξεκινάει από το μηδέν. Πρέπει να εκλέξει αρχηγό, πρέπει να εκλέξει καινούρια όργανα. Η διάθεση του κόσμου του Ποταμιού είναι να τ’ αλλάξει όλα. Όχι μόνο στην κοινωνία, όχι μόνο στη χώρα, αλλά και μέσα στο Ποτάμι”.

Αυτό δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ερωτηθείς σχετικά με το μέλλον του Κινήματος, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται προκειμένου, μεταξύ άλλων, να παρευρεθεί στο συνέδριο για την αναπτυξιακή πορεία της Θεσσαλονίκης με τίτλο «Θεσσαλονίκη 2030: Σχεδιάζοντας ένα αστικό μέλλον».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση χαμένη μέσα στις επινίκιες αγκαλιές, δεν υπολόγισε σωστά πώς έπρεπε να αξιοποιήσει αυτό το ταξίδι». «Χάσαμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, ελπίζω να μην ήταν και η τελευταία», είπε.

Παράλληλα, απαντώντας στις προσκλήσεις για συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ξεκαθάρισε ότι «εμείς έχουμε κάνει πράξη τη συνεργασία εδώ και πάρα πολύ καιρό, όμως οι προεκλογικές συγκολλήσεις μηχανισμών, μόνο και μόνο για να αποκτήσουν κάποιοι κάποιες βουλευτικές έδρες, δεν είναι κάτι που μας ενδιαφέρει».

Τέλος υπογράμμισε αναφορικά με την επίσκεψή του στη συμπρωτεύουσα και τη συνάντησή του με ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι «δεν θα μπορέσει ποτέ αυτή η χώρα να σηκωθεί, δεν θα μπορέσει ποτέ αυτή η χώρα να προσφέρει αυτά που πρέπει στους πολίτες της, εάν δεν δώσουμε ρόλο στις τοπικές κοινωνίες, σε μία κατεύθυνση αυτοδύναμης ανάπτυξης».

Αναλυτικά η δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού:

Είναι η πρώτη εμφάνισή μου με την ιδιότητα του βουλευτή Θεσσαλονίκης, και είναι ωραίο που έρχομαι εδώ να συζητήσω με τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης για το μείζον θέμα της ανάπτυξης. Το Ποτάμι σ” όλα αυτά έχει πολύ καθαρές γραμμές: δεν θα μπορέσει ποτέ αυτή η χώρα να σηκωθεί, δεν θα μπορέσει ποτέ αυτή η χώρα να προσφέρει αυτά που πρέπει στους πολίτες της, εάν δεν δώσουμε ρόλο στις τοπικές κοινωνίες, σε μία κατεύθυνση αυτοδύναμης ανάπτυξης.

Πιστεύατε ότι τελικά είχε κάποιο αποτέλεσμα το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ;

Ωραία είναι τα ταξίδια αρκεί να τα προετοιμάζεις και να συμπεριφέρεσαι λίγο υπεύθυνα. Νομίζω ότι η κυβέρνηση χαμένη μέσα στις επινίκιες αγκαλιές, δεν υπολόγισε σωστά πώς έπρεπε να αξιοποιήσει αυτό το ταξίδι. Χάσαμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, ελπίζω να μην ήταν και η τελευταία. Πάντως, διαβάζοντας κανείς και τον αμερικανικό Τύπο και μιλώντας και με τους Έλληνες των ΗΠΑ, διαπιστώνει ότι χάθηκε μία πολύ πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Θα τεθεί θέμα ηγεσίας στο Ποτάμι;

Κάθε συνέδριο ξεκινάει από το μηδέν. Πρέπει να εκλέξει αρχηγό, πρέπει να εκλέξει καινούρια όργανα. Η διάθεση του κόσμου του Ποταμιού είναι να τ” αλλάξει όλα. Όχι μόνο στην κοινωνία, όχι μόνο στη χώρα, αλλά και μέσα στο Ποτάμι. Όλοι είμαστε προσωρινοί, σε μια πολύ μεγάλη ιδέα που είναι να καλυτερεύσουμε τη ζωή των πολλών.

Πάντως δεν λέτε «ναι» στην πίεση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης…

Όλα αυτά θα τα πούμε και αύριο που ξεκινάει η Κοινοβουλευτική Περίοδος. Εμείς -ξέρετε- έχουμε κάνει πράξη τη συνεργασία εδώ και πάρα πολύ καιρό. Για να είμαι ακριβής, από την πρώτη μέρα που ιδρυθήκαμε. Συνεργαζόμαστε και δίνουμε συνέχεια χώρο στις δυνατές δυνάμεις της κοινωνίας. Οι προεκλογικές συγκολλήσεις μηχανισμών, μόνο και μόνο για να αποκτήσουν κάποιοι κάποιες βουλευτικές έδρες, δεν είναι κάτι που ενδιαφέρει το Ποτάμι.

Σταύρος Θεοδωράκης: Η διάθεση του κόσμου του Ποταμιού είναι να τ’ αλλάξει όλα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου