Thursday, 25 April, 2024

Στην Λιβύη Μητσοτάκης-Δένδιας την Τρίτη: Επαφές με την ηγεσία της χώρας

Επίσημη επίσκεψη στην Λιβύη πραγματοποιεί την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.
Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης στις 15:25 τοπική ώρα (16:25 ώρα Ελλάδος) θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Μεταβατικής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Άμπντελ Χαμίντ Ντμπεϊμπά.
Παράλληλα, ο κ. Δένδιας θα έχει συνάντηση με την ομόλογο του Νατζλά αλ Μανγκούς.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών και ακολούθως οι δύο ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο.
Στις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδος), ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ αλ Μενφί και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την ελληνική πρεσβεία στην Λιβύη.
Δένδιας: Σε μία κανονική Λιβύη το τουρκολυβικό μνημόνιο δεν έχει θέση
«Η Λιβύη κάνει τα πρώτα βήματα για την επαναφορά της κανονικότητας και η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να την ενισχύσει» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατόπιν της τριμερούς συνάντησης με τους ομολόγους του της Σερβίας και της Κύπρου, στο Βελιγράδι.
Υπογραμμίζοντας πως έχει ξεχωριστή σημασία η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αύριο, Τρίτη, στην Λιβύη, ο κ. Δένδιας παράλληλα σημείωσε:
Σε μία κανονική Λιβύη «το τουρκολυβικό μνημόνιο που φαντασιώνεται το μοίρασμα θαλασσίων ζωών δεν μπορεί να έχει ισχύ».
Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε, επίσης, ότι «απαραίτητη προϋπόθεση για να την κανονικότητα είναι να αποχωρήσουν όλα τα ξένα στρατεύματα και οι μισθοφόροι».
Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να βοηθήσει την πορεία της Λιβύης προς την κανονικότητα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου