Friday, 19 April, 2024

Στη Βουλή οι καταγγελίες της Βίκυς Σταμάτη για τον Γιώργο Παπανδρέου

Στη Βουλή για διερεύνηση ποινική δικογραφία σε βάρος τουΓιώργου Παπανδρέου με αφορμή καταγγελίες σε βάρος του από τη Βίκυ Σταμάτη. 

Ειδικότερα, στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο η δικογραφία με τις καταγγελίες της Βίκυς Σταμάτη ότι ο πρώην πρωθυπουργός,Γιώργος Παπανδρέου, είχε απειλήσει με …κυρώσεις τον σύζυγο της, Άκη Τσοχατζόπουλο, σε περίπτωση που δεν του έδινε πολλά εκατομμύρια ευρώ .

 Οι καταγγελίες της κας Σταμάτη, που αποφυλακίστηκε πρόσφατα ,είχαν γίνει  αμέσως μετά την επιστροφή της στο Δαφνί, όπου νοσηλευόταν κρατούμενη , και από το οποίο είχε αποδράσει.

Τότε είχε διαταχθεἰ προκαταρκτική εξέταση γα τη διερεύνηση των συνθηκών απόδρασης της από το Δαφνί, στο πλαίσιο της οποίας η σύζυγος του πρώην πανίσχυρου υπουργού του ΠΑΣΟΚ , και νυν έγκλειστου στη φυλακή, κατήγγειλε τα περί εκβιασμών του Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα  με τους ισχυρισμούς της , που στηρίζονταν αποκλειστικά σε αφηγήσεις του συζύγου της ή τηλεφωνικά ακούσματα,  ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει  από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, άνω των 3 εκ. ευρώ, απειλώντας ότι εάν δεν του το δώσει μπορεί να έχει εμπλοκές, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει κάτι περισσότερο.

Μάλιστα, η Βίκυ  Σταμάτη είχε καταθέσει ακόμα ότι είχε ακούσει και μια τηλεφωνική συζήτηση του συζύγου της  με τον τέως διευθυντή των εξοπλιστικών   και ήδη καταδικασμένο για μίζες Γιάννη Σμπώκο, ο οποίος –όπως  κατάλαβε-  είχε ενδώσει στον εκβιασμό.

Πάντα κατά τα λεγόμενα της, ένας Λίβυος πρέσβης, το όνομα του οποίου δεν θυμάται, είχε πλησιάσει τον Τσοχατζόπουλο, προκειμένου να μεσολαβήσει για να φτάσει στα χέρια του κου  Παπανδρέου ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η διαμεσολάβηση αποκρούστηκε από τον Τσοχατζόπουλο και ο πρέσβης απευθύνθηκε στην συνέχεια στον λιβανέζο  επιχειρηματία  Τζορτζ Χάλακ και φίλο του κου Παπανδρέου για να δει τον τρόπο με τον οποίο θα παραλάβει τα χρήματα.

 Ο κος Παπανδρέου, σύμφωνα πάντα με την Βίκυ Σταμάτη, φοβούμενος τα όσα γνώριζε ο  Τσοχατζόπουλος, ζήτησε να αλλάξει το όνομα του παραλήπτη και το νόμισμα.

 Ο εισαγγελέας Γρηγ. Πεπόνης, ενώπιον του οποίου έκανε τη συγκεκριμένη κατάθεση η κα Σταμάτη, της είχε υποδείξει να μιλήσει σχετικά στην  εκκρεμή δίκη ( σε δεύτερο βαθμό)  για τις χρυσές μίζες από εξοπλιστικά στην οποία κατηγορείται ο σύζυγος της αλλἀ και η ίδια.

Εκείνη,   αρνήθηκε εκφράζοντας φόβους για τη  ζωή της και επισημαίνοντας παράλληλα ότι προτιμά την   εισαγγελική έρευνα η οποία θα καταλήξει, αναγκαστικά, στη Βουλή, λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων.

«Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας»
Κανένα σχόλιο, για όσα λέει η κα Σταμάτη, ήταν η απάντηση συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου.

«Όσοι ασχολούνται με αποκυήματα νοσηρής φαντασίας ή επιδιώκουν να προωθήσουν τα παιχνίδια και τις σκοπιμότητες τους μέσω αυτών, καλό είναι να γνωρίζουν ότι, και η κατηφόρα και η γελοιότητα, ακόμη και σε αυτή τη χώρα, θα έπρεπε να έχουν ένα όριο», ανέφεραν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

www.thetoc.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου