Tuesday, 23 April, 2024

Στη «δύσκολη» Μακεδονία ο Τσίπρας. «Μαύρη τρύπα και για τη ΝΔ», εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ

Στη «δύσκολη», καθ’ ομολογίαν τους, για το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μακεδονία περιοδεύει σήμερα Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 11:30 θα βρεθεί στα Γρεβενά (σημείο εκκίνησης Παύλου Μελά, δημαρχείο) και στις 18:30 θα περιοδεύσει στην Κοζάνη (σημείο εκκίνησης Ειρήνης και Μουράτη, κεντρικός πεζόδρομος).

Στην Κουμουνδούρου έχουν εντοπίσει τη Μακεδονία ως την πιο τρωτή τους περιφέρεια, καθώς φαίνεται πως οι πληγές που άνοιξε η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έχουν ακόμα επουλωθεί.

Πέρα από τα Τέμπη, άλλωστε, αυτός είναι κι ο λόγος που ο κ. Τσίπρας επέλεξε το νομό Σερρών ως μία από τις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες θα είναι υποψήφιος. Στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν πως και για τη ΝΔ είναι η Μακεδονία μια «μαύρη τρύπα» λόγω της αποδοχής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη του νέου στάτους κβο με τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά και της «βίαιης» απολιγνιτοποίησης στη Δυτική Μακεδονία.

Ωστόσο οι διαρροές από το κυβερνών κόμμα σε σχέση με το 2019 κατευθύνονται, τουλάχιστον σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, στην πέραν της ΝΔ Δεξιά κι όχι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, πηγές της Κουμουνδούρου κάνουν λόγο στο CNN Greece για δύο Ελλάδες, αυτή που συναντούν κατά τις περιοδείες Τσίπρα σε όλη τη χώρα κι εκείνη που παρουσιάζουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας.

«Είναι η ημέρα με τη νύχτα. Από τη μία η συμμετοχή, ο ενθουσιασμός για τον Τσίπρα και η απόρριψη για τον Μητσοτάκη είναι εμφανείς όπου κι αν πηγαίνουμε κι από την άλλη τα ΜΜΕ δημιουργούν κλίμα πως οι εκλογές δεν θα είναι ντέρμπι. Ενδεχομένως και να μην είναι, αλλά όχι γιατί η ΝΔ θα τις κερδίσει», προσθέτουν με νόημα οι ίδιες πηγές. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραχωρήσει αύριο διακαναλική συνέντευξη σε τηλεοπτικούς σταθμούς της περιφέρειας, ενώ τη Δευτέρα θα βρεθεί στη Λαμία.

Επόμενοι σταθμοί την προσεχή εβδομάδα θα είναι και τα Τρίκαλα, η Λάρισα κι ο Βόλος, ενώ την τελευταία προεκλογική εβδομάδα θα βρεθεί και σε Αγρίνιο, Ηγουμενίτσα, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου