Thursday, 25 April, 2024

Στις ΗΠΑ ο Μητσοτάκης: Με γραβάτα η αγορά F-35, συνάντηση με ΔΝΤ και Τραμπ!

Επειδή καλό το παραμύθι ανά τα χρόνια, με όποιον πρωθυπουργό επισκέπτεται τις ΗΠΑ και τον εκάστοτε Πρόεδρο, όμως και ο πιο αδαής γνωρίζει 

ότι δεν μετράει τι έχουμε εμείς στην πολιτική “ατζέντα” μας, αλλά τι θέλουν αυτοί να μας φορτώσουν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Τραμπ κυρίως, για να μας φορτώσουν ότι άχρηστο έχει μείνει στα αζήτητα από αμυντικό εξοπλισμό, και αυτό θα θεωρηθεί… “ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας σε συνεργασία με τις HΠΑ” με αναβάθμιση των F-16 και συζήτηση για την αγορά F-35!
Μια ζωή κρεμασμένοι από το ίδιο σκοινί, με τη δήθεν ισχυροποίηση της φιλίας μας με το… Αμέρικα, ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να εκθέσει την τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή ή τουλάχιστον κάτι θα ψελλίσει, για να ησυχάσουν οι ψηφοφόροι και να έχουν να πουν οι αριστερούληδες μετά, αν έκανε καλά ή όχι! Αυτά δεν είναι κρυφά μυστικά του κράτους που όλοι εμείς κοιμόμαστε και δεν τα γνωρίζουμε… ούτε είναι κρυφά στους “Αμερικανούς επενδυτές” που θα συναντηθεί ο Κυριάκος μαζί τους, για διμερή συνεργασία, σε Τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, τουρισμό, κ.α. όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου! Ποιοι επενδυτές θα ρίξουν χρήμα στην Ελλάδα βρε παιδιά; Αυτοί που έχουμε φεύγουν τρέχοντας…
Να υπενθυμίσουμε τι είχε ειπωθεί από τον Τραμπ πριν δύο χρόνια, μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα:
«Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, είναι ένας τόπος με τρομερές δυνατότητες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους Έλληνες γιατί φιλοξενούν αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις στη βάση της Σούδας. Και να τους συγχαρώ γιατί όπως πληροφορούμαι είναι από τις λίγες χώρες του ΝΑΤΟ που δαπανούν πάνω από το 2% του προϋπολογισμού για τις αμυντικές τους δαπάνες» είπε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο κ. Τραμπ έκανε ειδική αναφορά στην πώληση στην Ελλάδα ενός πακέτου εκσυγχρονισμού των αμερικανικών F-16 που έχει στο οπλοστάσιό της η ελληνική Πολεμική Αεροπορία. «Η αναβάθμιση του στόλου των F-16 μπορεί να φτάσει μέχρι τα 2,4 δισ. δολάρια, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα ενισχύσει τη συνεργασία μας» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ! Καταλάβατε ή όχι; 
Ο Αμερικανός πρόεδρος άλλωστε είναι γνωστό πως δεν αποσαφήνισε ποτέ τις προθέσεις του για την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν, και η Ελλάδα το μόνο ρόλο που μπορεί να παίξει είναι ως… η τελευταία τρύπα στην πρόσφατη συμφωνία με τo Ισραήλ και την Κύπρο, για τον EastMed! Ποτέ η Ελλάδα δεν κέρδισε τίποτα από καμία φιλία, αυτό είναι δεδομένο.
Τέλος, να μην ξεχνάμε ότι ο Τσίπρας μας έβγαλε από τα Μνημόνια (εδώ γελάνε όλοι Αριστεροί, δεξιοί, ΚΚΕεδες) αλλά το χρέος της πατρίδας μας αγγίζει τα 100 χρόνια αποπληρωμής… και ο Μητσοτάκης θα βρεθεί -κοίτα σύμπτωση πια! και με τη νέα γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα για τα περαιτέρω χρόνια υποδούλωσης! Τουλάχιστον, τα ΜΜΕ θα έχουν να σχολιάσουν το ντύσιμο των κυριών και τη γραβάτα του Κυριάκου, που ο Αλέξης δεν φρόντισε να φορέσει, έστω για να την βγάλει μετά και να την κάνει δώρο, όπως έπραξε με τον Ζάεφ! 


Το πρόγραμμα:
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναχώρησε το πρωί για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη μεταξύ 5-8 Ιανουαρίου. Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού διαμορφώνεται ως εξής:
-Την Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, ο Πρωθυπουργός θα αφιχθεί στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα όπου από τις 18.00 τοπική ώρα (01.00 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) θα έχει επαφές με μέλη της ελληνικής ομογένειας. Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς Χρυσόστομο Αλαχούζο και το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Γκας Μπιλιράκης. Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους απόδημους Έλληνες της Φλόριντα στο πλαίσιο εκδήλωσης της ΑΧΕΠΑ στην οποία θα συμμετάσχει και η Παγκρητική Ένωση Αμερικής.
-Την Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην εορτή των Θεοφανείων στο Τάρπον Σπρινγκς. Στις 10.00 το πρωί (17.00 ώρα Ελλάδας) ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Τάρπον Σπρινγκς. Στις 13.00 (20.00 ώρα Ελλάδας) θα παραστεί στην τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και στη συνέχεια θα έχει επαφές με ομογενείς στην ευρύτερη περιοχή.
-Την Τρίτη, 7 Ιανουαρίου ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Ουάσινγκτον.
Στις 09.50 τοπική ώρα (16.50 ώρα Ελλάδας) ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την ηγεσία του Atlantic Council και στις 10.15 (17.15 ώρα Ελλάδας) θα συμμετάσχει σε πάνελ με τον αντιπρόεδρο του Atlantic Council Ντέιμον Γουίλσον.
Στις 11.30 (18.30 ώρα Ελλάδας) ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσινγκτον.
Στις 14.00 (21.00 ώρα Ελλάδας) ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Λευκό Οίκο όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση θα ακολουθήσει συνάντηση διευρυμένων αντιπροσωπειών.
-Την Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου, ο Πρωθυπουργός θα συνεχίσει τις επαφές του στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Στις 10.00 (17.00 ώρα Ελλάδας) ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Γερουσία και θα συναντηθεί με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων.
Στις 11.00 (18.00 ώρα Ελλάδας) ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει τη διακομματική ηγεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Στις 13.00 (20.00 ώρα Ελλάδας) ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτουν ομογενειακές οργανώσεις.
Στις 15.00 (22.00 ώρα Ελλάδας) ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με Αμερικανούς επενδυτές.
Στις 18.00 (01.00 μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας) ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτουν ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και ο Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.
Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στις ΗΠΑ ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, o Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Χ.Κ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου