Tuesday, 16 April, 2024

Στο αρχείο η δικογραφία της Novartis για τον Αντ. Σαμαρά

Στο αρχείο τέθηκε σήμερα, Τρίτη, με εντολή της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη η δικογραφία

για την υπόθεση της Novartis που αφορά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μετά από δύο και πλέον χρόνια από τότε που έφθασε στη Βουλή.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε δεν προέκυψε η παραμικρή ένδειξη τέλεσης οποιουδήποτε αδικήματος από τον πρώην πρωθυπουργό, το όνομα του οποίου ενέπλεξε στην υπόθεση προστατευόμενος μάρτυρας.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση έφτασε στη Βουλή έκανε λόγο για «σκευωρία» και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.
H μήνυσή του μάλιστα περί μεθοδεύσεων πρόσφατα ανασύρθηκε από to αρχείο μετά από σχετική αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή και διενεργείται σχετική έρευνα από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ. κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη.
Οι δύο ανώτατοι εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνας που τους ανατέθηκε ερευνούν και τις μηνύσεις των κ. κ. Βενιζέλου και Αβραμόπουλου για την ίδια υπόθεση.
Τις επόμενες ημέρες η Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι συνάδελφοί της στην Εισαγγελία Κατά της Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης θα αποφασίσουν και για τα άλλα τρία πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία ο φάκελος παραμένει ανοιχτός. Πρόκειται για τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.
Μετά την απόφαση της εισαγγελίας Διαφθοράς να αρχειοθετήσει τη δικογραφία που αφορούσε το πρόσωπό του, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η γελοία σκευωρία αρχειοθετήθηκε σήμερα και τυπικά. Με μεγάλη καθυστέρηση.
Τώρα όμως αρχίζει η διερεύνηση του πραγματικού, σοβαρού και σκοτεινού σκανδάλου της υπόθεσης Novartis.
zougla.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου