Friday, 19 April, 2024

Συνάντηση Τζιτζικώστα με τον Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την αναβάθμιση των υπηρεσιών

Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τους Υφυπουργούς Γιώργο Γεωργαντά και Θεόδωρο Λιβάνιο

είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της διοίκησης της Περιφέρειας συζητήθηκαν θέματα ψηφιακής αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στους πολίτες, αλλά και η προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών του Hollywood στην περιοχή, που ήδη γίνεται πράξη.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε την ψηφιακή λειτουργία ακόμη μιας υπηρεσίας της Περιφέρειας, που αφορά στον προγραμματισμό των εξετάσεων (θεωρητικές και πρακτικές) για την έκδοση άδειας οδήγησης, όπως και την έναρξη γυρισμάτων μιας νέας χολιγουντιανής παραγωγής στην περιοχή.
Αναφερόμενος στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Με το σύνολο της ηγεσίας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης συζητήσαμε μια σειρά από δράσεις που έχουμε αναλάβει από κοινού για την Κεντρική Μακεδονία. Προχωράμε άμεσα στην ψηφιοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών της Περιφέρειας προς τους συμπολίτες μας, διευκολύνοντας τη ζωή τους, επιταχύνοντας τους χρόνους αναμονής και κερδίζοντας πολλαπλά οφέλη τόσο για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, όσο και για την καθημερινότητα των πολιτών. Ήδη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν ψηφιοποιηθεί πολλές υπηρεσίες, που επηρεάζουν την καθημερινότητα χιλιάδων κατοίκων και ανακοινώνουμε σήμερα μια νέα υπηρεσία της Περιφέρειάς μας, που ψηφιοποιείται το αμέσως επόμενο διάστημα, και είναι η πρώτη υπηρεσία του είδους που ψηφιοποιείται πανελλαδικά. Πρόκειται για τον προγραμματισμό των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης. Με την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας φιλοδοξούμε να καταστήσουμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ακόμη πιο φιλική στους πολίτες και να μειώσουμε ακόμη περισσότερο τους χρόνους που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων, χτυπώντας στη ρίζα της τη γραφειοκρατία».
Αναφερόμενος στις οπτικοακουστικές παραγωγές στην Κεντρική Μακεδονία, ο Περιφερειάρχης επισήμανε: «Με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχουμε πολύ στενή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και στον τομέα της προσέλκυσης τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών στην περιοχή μας. Με τη σημαντική συνδρομή του Υπουργείου και του ΕΚΟΜΕ έχουμε κατορθώσει να κάνουμε πράξη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το όραμά μας, που δεν είναι άλλο από το να βάλουμε την περιοχή μας για τα καλά στον χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών παγκοσμίως. Ολοκληρώθηκαν πριν από ένα μήνα τα γυρίσματα της πρώτης χολιγουντιανής παραγωγής στη Θεσσαλονίκη και σε λίγες μέρες θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε άλλη μια πολύ σημαντική εξέλιξη που αφορά σε κινηματογραφική παραγωγή, επίσης του Hollywood, που ετοιμάζεται να ξεκινήσει γυρίσματα στην Κεντρική Μακεδονία. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη παραγωγή που θα φέρει στον τόπο μας πολλούς μεγάλους αστέρες του Hollywood, που θα δώσουν την περαιτέρω ώθηση που επιδιώκουμε κι εμείς για την περιοχή μας, ώστε να δημιουργηθεί αφενός εισόδημα και θέσεις εργασίας, αφετέρου να προβληθεί η Κεντρική Μακεδονία στο εξωτερικό».
Ο κ. Πιερρακάκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη φιλοξενία και τη στενή συνεργασία με το Υπουργείο και υπογράμμισε: «Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε ήδη στις υπηρεσίες που ψηφιοποιούνται και θα τις ανακοινώσουμε από κοινού το επόμενο διάστημα. Μια από αυτές είναι η ψηφιοποίηση του προγραμματισμού των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων οδήγησης, που ξεκινά πρώτα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και θα κλιμακωθεί σε όλη την Ελλάδα. Αντηχώντας το ίδιο πνεύμα, γιατί μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα που είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη, η απλούστευση των διαδικασιών και η διευκόλυνση, σημειώνω ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε την ευκαιρία να ανακοινώσουμε την ψηφιοποίηση πολλών τέτοιων υπηρεσιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Επίσης το επόμενο διάστημα θα δούμε πολλές κινηματογραφικές παραγωγές στη χώρα μας και φυσικά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ακούσατε ήδη μια καλή είδηση που θα έχουμε το επόμενο διάστημα και η οποία αφορά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ήδη έχουμε δει και άλλες πολλές παραγωγές να υλοποιούνται και εδώ, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Η χώρα μας είναι ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο και ειδικά στην Κεντρική Μακεδονία αυτό είναι εμφανές και γίνεται εύκολα αντιληπτό».
Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Άγγελος Χαριστέας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου