Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Συνεδρίαση μελών Τομέα Εργασίας της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

Συνεδρίασαν για δεύτερη φορά τα μέλη του τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας

τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, στα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν 23 μέλη. Αρχικά το λόγο πήρε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος αναφέρθηκε σε οργανωτικά ζητήματα του Τομέα. Ειδικότερα εστίασε στο συντονισμό των μελών με σκοπό την ανάδειξη θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα, ενημέρωσε για τις πολιτικές δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του τομέα ευθύνης του, ενώ ανακοίνωσε ότι συγκροτούνται δυο υποομάδες, με την πρώτη να αφορά τις Πολιτικές απασχόλησης-Εργασιακές Σχέσεις και τη δεύτερη την Κοινωνική Ασφάλιση-Κοινωνική Πρόνοια. Ακολούθως το λόγο πήραν η δικηγόρος και Πολιτεύτρια της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης κα. Άννα Ευθυμίου (ως συντονίστρια της ομάδας Πολιτικές Απασχόλησης-Εργασιακές Σχέσεις), καθώς και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, πολιτευτής της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Κοκκόρης (ως συντονιστής της ομάδας Κοινωνική Ασφάλιση-Κοινωνική Πρόνοια).

Η κα. Ευθυμίου στάθηκε στις υπό διαμόρφωση θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για εργασιακά ζητήματα, όπως για παράδειγμα θέματα συνδικαλισμού, ομαδικών απολύσεων, αντιμετώπισης της αδήλωτης εργασίας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας με φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα, ενώ ο κ. Κοκκόρης παρουσίασε από την πλευρά του το ουσιαστικό έργο που επιτελέστηκε τη διετία 2012-2014 στο Υπουργείο Εργασίας, ασκώντας κριτική στις πολιτικές που εφαρμόζει η σημερινή πολιτική του ηγεσία.

Μετά τις τοποθετήσεις ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων.

Η επόμενη συνάντηση των μελών του Τομέα θα πραγματοποιηθεί εντός του Απριλίου, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες. Επιπρόσθετα, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα σχηματοποιηθούν και οι δυο υποομάδες του Τομέα στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες θα συνεδριάζουν σε προκαθορισμένη ημερομηνία και με συγκεκριμένη ατζέντα η οποία θα καθορίζεται εκ των προτέρων από τους επικεφαλής.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου