Friday, 29 March, 2024

Συρίγος: Η Τουρκία μπορεί να μας στείλει επίτηδες φορείς του κορονοϊού

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ η Άγκυρα μπορεί να το κάνει επίτηδες με σκοπό να πληγεί ο τοπικός πληθυσμός
Η Τουρκία προετοιμάζει θερμό επεισόδιο στην ανατολική Μεσόγειο, όπως τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Συρίγος. Σύμφωνα με τον βουλευτή η Άγκυρα μπορεί να στείλει επίτηδες φορείς του κορονοϊού στα νησιά μας προκειμένου να πληγεί ο τοπικός πληθυσμός.
«Αυτό που συνέβη στον Έβρο αφενός μεν εμπόδισε την Τουρκία να μας αποσταθεροποιήσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, και κατά κύριο λόγο αφαίρεσε την απειλή του προσφυγικού από την Τουρκία προς την Ευρώπη, ωστόσο είναι πιθανό να ξανασυμβεί. Ο Ερντογάν κάθε δίμηνο, τρίμηνο απειλούσε την Ευρώπη ότι θα ανοίξει τις πύλες και θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες. Και άνοιξε τις πύλες και ξεφούσκωσε όλο στον Έβρο», τόνισε χαρακτηριστικά στον Alpha.
«Η Τουρκία έχει ενοχληθεί επειδή πριν από περίπου δέκα ημέρες, ένα τουρκικό πλοίο, το οποίο μετέφερε πυραύλους προς τη Λιβύη εντοπίστηκε στο νότιο τμήμα του Αιγαίου, στην Ανατολική Μεσόγειο και μία γαλλική φρεγάτα, μαζί με μία ελληνική το εμπόδισαν να συνεχίσει, απειλώντας ότι αν συνεχίσει το πλου, θα ανέβουν να κάνουν νηοψία στο πλοίο, διότι θεωρούν ότι μεταφέρει παρανόμως όπλα προς τους Λίβυους, κάτι που αντίκειται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Οι Τούρκοι υποχρεώθηκαν αν στρέψουν το πλοίο προς ένα τουρκικό λιμάνι, όπου και παραμένουν» υπογράμμισε ο κ. Συρίγος.
«Η Τουρκία θα συνεχίσει να προκαλεί. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ένα θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο. Έχουμε ακόμα την εντύπωση ότι περιμένουμε ένα θερμό επεισόδιο παλαιού τύπου, δηλαδή να βγει κάποιος με το καράβι του και να πάει να αντιπαρατεθεί με τα δικά μας καράβια. Αυτό που είχαμε στον Έβρο ξεπέρασε το θερμό επεισόδιο. Ήταν επίθεση άλλου τύπου» πρόσθεσε.
Κληθείς να απαντήσει στο τι αναμένει από ‘δω και πέρα, είπε πως «αναμένουμε τα εξής: Ενώ ως τώρα όσοι έφθαναν στα νησιά, έφθαναν σε συγκεκριμένα 4-5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με βάρκες των 20-30 ατόμων, αναμένουμε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσουν παλιά παροπλισμένα σκάφη και να στείλουν 100, 200, 300 άτομα πίσω από τα μεγάλα νησιά, στο κεντρικό και δυτικό Αιγαίο, δηλαδή όπως έφθασαν στην Τζια.
Το δεύτερο που περιμένουμε και προετοιμαζόμαστε είναι όταν θα φτιάξει ο καιρός και θα τελειώσει η ιστορία με τον κορονοϊό, θα υπάρξει πίεση στο νότιο τμήμα του Έβρου.
Το τρίτο που μας ανησυχεί σφόδρα είναι μη τυχόν στείλουν επίτηδες άτομα που είναι φορείς του κορονοϊού για να μεταφέρουν τον ιό σε κάποιος από τους καταυλισμούς στα νησιά του Αιγαίου. Γι’ αυτό γίνεται απόλυτος διαχωρισμός όσων φθάνουν πλέον στα νησιά».
Έθνος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου