Saturday, 20 April, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Η δέσμευση της ΝΔ για αύξηση του κατώτατου μισθού παραπέμπεται στις καλένδες

«Οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφορικά με τον κατώτατο μισθό επισημοποιούν αυτό που όλοι γνωρίζαμε

Η προεκλογική υπόσχεση της ΝΔ για αύξηση παραπέμπεται στις καλένδες», αναφέρει χαρακτηριστικά το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Μία ακόμα διάψευση, μέσα σε μόλις έξι μήνες πρωθυπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η περίφημη “συμφωνία αλήθειας” που διαλαλούσε προεκλογικά ο αρχηγός της ΝΔ μετατράπηκε ταχύτατα σε κενό γράμμα», καταλήγει η ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται πως ο Στέλιος Πέτσας, κατά τη σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, δήλωσε ότι κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής του υπουργείου Εργασίας, ο αρμόδιος υπουργός εισηγείται την αύξηση του κατώτατου μισθού, τέλος Μαΐου-αρχές Ιουνίου.
«Είχαμε βάλει στόχο από το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας – το είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός και τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- η αύξηση αυτή να είναι τέτοια, ώστε σε μια τριετία ο κατώτατος μισθός να φτάσει περίπου στα 703 ευρώ. Σήμερα είμαστε στα 650 ευρώ. Επομένως, υπάρχει ακόμα περιθώριο. Δρομολογείται μια αύξηση και η διαδικασία θα ξεκινήσει κανονικά» είπε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου