Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: «Μεταγραφές τέλος από το ΠΑΣΟΚ»

«Μεταγραφές τέλος από το ΠΑΣΟΚ. Ό,τι πήραμε, το πήραμε. Τώρα πρέπει να τα βρούμε με τη Χαριλάου Τρικούπη»

Αυτή την εντολή φέρεται να έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα διαρρέουν από την πλατεία Κουμουνδούρου, κάποιοι στενοί άνθρωποι του προέδρου.
Στο άκουσμα των συγκεκριμένων ψιθύρων πολλοί είναι αυτοί που απόρησαν για ποιον λόγο σταματά την επιχείρηση διεμβολισμού του Κινήματος Αλλαγής ο Αλέξης και αναζητεί δίαυλο επικοινωνίας με τη Φώφη Γεννηματά. Η αιτία δεν θέλει και πολλή σκέψη: στον ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται ότι τώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης «πέρασε» τον εκλογικό νόμο με την ενισχυμένη αναλογική θα τους αιφνιδιάσει διενεργώντας διπλές εκλογές, ώστε στην πρώτη κάλπη να «κάψει» την απλή αναλογική και ευελπιστώντας –όχι και τόσο υπερφίαλα– ότι θα βγει νικητής από τη δεύτερη κάλπη, και τότε θα κυβερνήσει άλλα τέσσερα χρόνια. Σκέφτονται λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν στην πρώτη από τις δύο εκλογικές μάχες που θα διεξαχθεί με την απλή αναλογική να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ 25, αφήνοντας τη Ν.Δ. στα κρύα του λουτρού!
Για να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να τα βρουν ο Τσίπρας με τη Γεννηματά. Κι όπως λένε -και ξέρουν- στην Κουμουνδούρου, για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο Αλέξης να προσφέρει «γη και ύδωρ» στη Φώφη.
iapopsi.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου