Friday, 29 March, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος της εβδομάδας ανακοινώσεις για τα ψηφοδέλτια

Στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εκτιμούν ως πιθανότερο σενάριο η Βουλή να διαλυθεί στα μέσα Μαρτίου και οι εκλογές να πραγματοποιηθούν μία από τις δύο πρώτες Κυριακές του Απριλίου.

Δεν αποκλείουν, ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κυνηγήσει μέχρι τέλους την αρχική του επιδίωξη, δηλαδή να εξαντλήσει σχεδόν την τετραετία, προκηρύσσοντας τις πρώτες κάλπες για τα τέλη Μαΐου με την προοπτική οι δεύτερες να στηθούν αρχές Ιουλίου.

Όπως κι αν έχει, στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι σχεδόν έτοιμοι να ανακοινώσουν περί τα τέλη της εβδομάδας το 80% των υποψηφιοτήτων τους, όπως αποφασίστηκε και σε σχετική σύσκεψη την Παρασκευή του Αλέξη Τσίπρα με τους γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη, καθώς και με τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Μιχάλη Καλογήρου οι οποίοι και είχαν αναλάβει την εργασία συγκρότησής τους. Οι πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν τα ψηφοδέλτια να είναι ανανεωμένα σε ένα πολύ υψηλό ποσοστό, όπως και το να πιστοποιούν την αμφίπλευρη διεύρυνση, προς τα Αριστερά αλλά και προς το Κέντρο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Πολιτική Γραμματεία που θα δώσει το πρώτο “ΟΚ”- το τελικό θα δοθεί από την Κεντρική Επιτροπή- αναμένεται να συνεδριάσει την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Το υπόλοιπο 20% θεωρείται προνομία του ίδιου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου του ψηφοδελτίου Επικρατείας, με την προσπάθειά του να επικεντρώνεται στο «κλείσιμο» ηχηρών ονομάτων που θα επιβεβαιώνουν το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ και σε πρόσωπα που δεν ανήκουν στον κομματικό σωλήνα.

Όσον αφορά τη σημερινή (Δευτέρα) κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, στην Κουμουνδούρου καταλογίζουν στην κυβέρνηση πως επιχειρεί να πατήσει σε δύο βάρκες, του Κέντρου και των φιλοβασιλικών, αλλά στην προσπάθειά της να μην δυσαρεστήσει κανέναν στο τέλος δυσαρεστεί τους πάντες αφού δεν παίρνουν ο καθένας από την πλευρά του όλα όσα θέλουν.

Σε σχέση, εξάλλου, με την πρόθεση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να πουλήσει F- 16 στην Τουρκία, στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν πως αυτή ήταν γνωστή στην κυβέρνηση, για αυτό και χρησιμοποιήθηκε ο υφυπουργός Άγγελος Συρίγος ως λαγός περί «δήθεν συμφέρουσας» για τη χώρα μας εξέλιξης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου