Friday, 29 March, 2024

«Τα ψεύδη και οι συκοφαντίες δεν αγγίζουν τη ΝΙΚΗ…»

«Τα ψεύδη και οι συκοφαντίες δεν αγγίζουν τη ΝΙΚΗ…»

Απαντήσεις της ΝΙΚΗΣ σε ανυπόστατες φήμες και ευφάνταστους μύθους

Η πρώτη δημοσκοπική αποτύπωση της αποδοχής της ΝΙΚΗΣ από πολλούς συμπατριώτες μας, καθώς και το συνακόλουθο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον των ΜΜΕ για τη ΝΙΚΗ και τον Πρόεδρό της, προσέλκυσαν τον φθόνο. Ύβρεις, απειλές, μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέματα εναντίον της ΝΙΚΗΣ, διεσπάρησαν σε χρόνο ρεκόρ στο διαδίκτυο.

Στους μεν υβριστές μας δεν πρόκειται να απαντήσουμε-ας συνεχίσουν εκείνοι με τη διχαστική λάσπη τους και εμείς με τον ενωτικό αγώνα μας. Στους δε καλοπροαίρετους φίλους και ατυχείς αποδέκτες των φημών, οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Πρώτον. Η αυξανόμενη αποδοχή της ΝΙΚΗΣ δεν ήρθε τυχαία. Για περισσότερα από τριάμισι έτη, και μάλιστα εν μέσω εγκλεισμών και περιορισμών, πολλά μέλη και φίλοι της ΝΙΚΗΣ κατέβαλλαν συστηματικούς κόπους, με επιμονή, καρτερία, ομαδικότητα και πνεύμα ανιδιοτελούς θυσίας.

Δεύτερον. Η ΝΙΚΗ διαθέτει επίσημο δημοσιευμένο τραπεζικό λογαριασμό στο όνομά της και δέχεται ενίσχυση από τους πολλούς φίλους και τα μέλη της, και όχι από τον εφοπλιστή κ. Μαρινάκη, με τον οποίο παρεμπιπτόντως ουδέποτε έχουμε έρθει σε οποιαδήποτε επικοινωνία. Τα δε οικονομικά της είναι γνωστά στα αρμόδια στελέχη της, για αυτά λογοδοτεί στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές του κράτους και όχι σε γυρολόγους λαϊκούς δικαστές που εκτίθενται με τις καφενειακού τύπου κοστολογήσεις τους για τις δράσεις της ΝΙΚΗΣ.

Τρίτον. Όποιος αισθάνεται ότι μπορεί να επηρεάσει τη ΝΙΚΗ ως «μεγαλοχρηματοδότης», είναι ευπρόσδεκτος να προβεί σε αντίστοιχη κατάθεση στον λογαριασμό μας (στα όρια και τις προϋποθέσεις του νόμου) και θα διαπιστώσει εν τοις πράγμασι, εάν είναι δυνατόν να ελέγχει τις αποφάσεις της ΝΙΚΗΣ. Όποιος επίσης αισθάνεται ότι μπορεί να επηρεάσει τη ΝΙΚΗ διά της οποιασδήποτε πίεσης στον πρόεδρό της ή μεμονωμένα στελέχη της, θα διαπιστώσει ότι η ΝΙΚΗ έχει ομαδική ηγεσία και όχι αρχηγοκεντρική, ώστε να διασφαλίζει το άτρεπτο της πορείας της.

Τέταρτον. Η ΝΙΚΗ δε μπορεί να αποτελέσει πολιτικό δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας, ούτε φυσικά ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ θα μπορούσε να είναι κουμπάρος της κ. Μπακογιάννη. Η ΝΙΚΗ έχει δεσμευθεί ότι δεν θα έχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ συνεργασία με οποιοδήποτε από τα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα και την πλήγωσαν τόσο βαθιά-συμπεριλαμβανομένης ασφαλώς και της Νέας Δημοκρατίας. Κατήγγειλε και καταγγέλλει τις πολιτικές του κυβερνώντος κόμματος με σκληρή κριτική, για την οποία θα μπορούσε ο καθένας να ενημερωθεί αν διαβάσει τα επίσημα κείμενα του κινήματος ή ακούσει τις ομιλίες του Προέδρου και των στελεχών μας.

Πέμπτον. Ο ισχυρισμός ότι «η ΝΙΚΗ είναι υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών» ή ότι «δεν στάθηκε στο πλευρό των υγειονομικών σε αναστολή», περισσότερο σαν ανέκδοτο ακούγεται για όποιον παρακολουθεί τις δράσεις του κινήματός μας. Πέρα από τις σκληρές ανακοινώσεις κατά της υποχρεωτικότητας και τη στήριξη των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας κατά της αναστολής των υγειονομικών, η ΝΙΚΗ έχει στα ψηφοδέλτιά της πολλούς ιατρούς και λοιπούς υγειονομικούς που βρέθηκαν σε αναστολή όλο αυτό το διάστημα που ο κ.Πλεύρης με τον κ.Μητσοτάκη τους φέρθηκαν απάνθρωπα. Για την ιστορία, ίσως αξίζει να θυμίσουμε ότι αρκετοί τότε συντονιστές των κινητοποιήσεων των υγειονομικών απέρριπταν την προσέγγιση πολιτικών κινημάτων όπως η ΝΙΚΗ, «για να μην χρωματιστεί ο ακομμάτιστος αγώνας τους». Οι ίδιοι αυτοί συντονιστές αντιθέτως δέχθηκαν την προσέγγιση «ακομμάτιστων συλλόγων», οι οποίοι εσχάτως μεταμφιέστηκαν σε πολιτικά κόμματα και μάλιστα τους έχουν σήμερα σε ηγετικές θέσεις. Το ξέχασαν;

Έκτον. Στις φημολογίες ότι ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ έκανε ή δεν έκανε το εμβόλιο, απαντούμε ότι δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της κυβέρνησης να διχάζει τον ελληνικό λαό σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Στο κίνημα της Νίκης ενώνουμε τον ελληνικό λαό. Δεν ζητάμε από τα μέλη μας πιστοποιητικά εμβολιασμού ούτε ρωτάμε μεταξύ μας ποιός εμβολιάστηκε και ποιός όχι, όπως για παράδειγμα δεν ρωτά κανείς τον διπλανό του αν πάσχει από AIDS. Σεβόμαστε το ιατρικό απόρρητο που η κυβέρνηση κατάφωρα καταπάτησε. Το ιατρικό απόρρητο είναι θέμα βασικού σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και κατάκτηση της Δημοκρατίας. Και επειδή είναι χρέος των πολιτικών προσώπων να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα σε θέματα σεβασμού προσωπικών ελευθεριών, η συλλογική ηγεσία της ΝΙΚΗΣ έχει απαγορεύσει στον πρόεδρό της να πληροφορήσει οποιονδήποτε για το εάν εμβολιάσθηκε ή δεν εμβολιάσθηκε.

Είμαστε βέβαιοι ότι η λάσπη εναντίον της ΝΙΚΗΣ θα συνεχισθεί. Ο καλοπροαίρετος Έλληνας είναι σε θέση να κατανοήσει, ανάμεσα στους πολιτικούς σχηματισμούς, ποιος ασχολείται ευγενικά με τον δικό του αγώνα, και ποιος ασχολείται με το να σπιλώνει και να συκοφαντεί τον αγώνα άλλων. Ευχόμαστε σε όλους φώτιση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου