Tuesday, 23 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Τζανακόπουλος μετά το exit poll: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να υπέστη στρατηγική ήττα

Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να υπέστη στρατηγική ήττα διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος

στην πρώτη του δήλωση λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των exit poll.

Ο κ. Τζανακόπουλος, λεπτά αφότου ανακοινώθηκαν τα exit poll των καναλιών τα οποία δίνουν ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ με 7 μονάδες, μιλώντας στο Open, εκτίμησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να υπέστη τη στρατηγική ήττα που επεδίωκε η ΝΔ και ένα ολόκληρο μιντιακό σύστημα» και συμπλήρωσε: «Αντιθέτως είναι ένας από τους μεγάλους πόλους του πολιτικού συστήματος με αξιώσεις να πετύχει νίκη στις επερχόμενες εκλογές».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, πάντως, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα για το αν το αποτέλεσμα των exit poll αποτελεί ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, την ώρα που και ξένα πρακτορεία όπως το Bloomberg εκτιμούν ότι ο κ. Τσίπρας -αν η διαφορά είναι μεγάλη- θα προκηρύξει εκλογές για τον Ιούνιο. Το μόνο που είπε είναι ότι «ελπίζω να μην αμφισβητηθούν τα μέτρα από όσους καιροφυλακτούν και στο εσωτερικό και το εξωτερικό». «Εμείς πρέπει να αναλύσουμε τα πραγματικά αποτελέσματα και στη βάση αυτή να βγάλουμε τα τελικά πολιτικά συμπεράσματα» κατέληξε στην πρώτη του τοποθέτηση ο κ. Τζανακόπουλος.

iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου