Friday, 29 March, 2024

Τηλεοπτικές άδειες: Προανακριτική για τον Νίκο Παππά ζητάει η Νέα Δημοκρατία

Πρόταση για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών μετά

και τις καταγγελίες του επιχειρηματία Καλογίτσα, κατέθεσε στη Βουλή η ΝΔ, εγκαλώντας τον τότε αρμόδιο υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ για δύο αδικήματα:
του κακουργήματος της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και
του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
Στη ΝΔ κρίνουν ότι μετά από μελέτη της δικογραφίας και αξιολόγηση του υφιστάμενου αποδεικτικού υλικού προκύπτουν εις βάρος του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά ικανές ενδείξεις που επιβάλλουν την άσκηση ποινικής δίωξης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε αποδώσει στον κ. Παππά ρόλο οργανωτή σχεδίου στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, κατηγορώντας τον ευθέως-μεταξύ άλλων-για παθητική δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος & παρακώλυση ανταγωνισμού. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, στόχος του Νίκου Παππά ήταν «η εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».
Ο Γιάννης Μπούγας σε δηλώσεις του ανέφερε ακόμη, πως σε ό,τι αφορά στην υπόθεση «Follie-Follie», κατά το σκέλος των ενδεχόμενων ευθυνών των πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Φλαμπουράρη και Χαρίτση, αποφασίστηκε να μην ασκηθεί δίωξη κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος, ενώ ως προς τις ευθύνες του πρώην βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα και των μελών της τότε Διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη.
Η Βουλή θα αποφανθεί για την αίτηση ασυλίας του Βουλευτή, κ. Αραχωβίτη.
«Είμαστε αποφασισμένοι να διερευνήσουμε με πληρότητα και αντικειμενικότητα μια ακόμη υπόθεση που φέρεται ότι εκπορεύθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με σκοπό -αυτή τη φορά- τον έλεγχο του Τύπου», ανέφερε ο Γιάννης Μπούγας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου