Saturday, 20 April, 2024

Τι αλλάζει στους μισθούς Περιφερειάρχη, Δημάρχων και Αντιδημάρχων!

Αποσυνδέεται από το μισθό του γγ υπουργείου, η αντιμισθία των αιρετών της αυτοδιοίκησης και πλέον θα καθορίζεται με Υπουργική Απόφαση.

Αυτό προβλέπεται σε διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο μισθολόγιο (άρθρο 22 παρ. 3 του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή).
Σχετική πρόταση είχε υποβάλει στους συναρμόδιους υπουργούς η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΠΕΔΑ), η οποία εκφράζει την ικανοποίησή της. Το θέμα αυτό αφορά την αντιμισθία του Περιφερειάρχη, των Αντιπεριφερειάρχων, του Προέδρου του Περιφερειακού ΣΥμβουλίου, των Δημάρχων, Αντιδημάρχων και Προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων και των Γενικών Γραμματέων των Ο.Τ.Α. στην Αρκαδία.
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Η αντιμισθία των Περιφερειαρχών, Αντιπεριφερειαρχών και Προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) δεύτερου βαθμού, καθώς και των Δημάρχων, Αντιδημάρχων και Προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων και των Γενικών Γραμματέων των Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΔΑ
Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο μισθολόγιο (άρθρο 22 παρ.3 του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή), η αντιμισθία των αιρετών της Αυτοδιοίκησης αποσυνδέεται από τον μισθό του Γ.Γ. Υπουργείου και θα καθορίζεται με Υπουργική Απόφαση.
Είναι μια ρύθμιση την οποία έχει ζητήσει η Π.Ε.Δ. Αττικής από τον Ιούλιο με επιστολή της στους αρμόδιους Υπουργούς και η οποία εκφράζει την ικανοποίηση της για την ένταξη της στο σχέδιο Νόμου.
Η αποσύνδεση της αντιμισθίας των αιρετών από το μισθό του Γ.Γ. αποτελούσε πρώτιστα ζήτημα θεσμικής τάξεως. Διότι είναι τελείως διαφορετική η καταστατική θέση των αιρετών από αυτή των μετακλητών υπαλλήλων του Δημοσίου, των οποίων ο μισθός συνδέεται με αυτόν του Γ.Γ. Πέραν αυτού, η ως τώρα πρακτική να υπολογίζεται η αντιμισθία των αιρετών ως ποσοστό του μισθού του Γ.Γ. είχε οδηγήσει τα τελευταία χρόνια σε μια σειρά αδικιών, οι οποίες πιθανόν και να μην ήταν σκόπιμες αλλά να οφείλονταν στο λάθος σύστημα. Η Π.Ε.Δ.Α. πιστεύει ότι με την απλούστερη και ξεκάθαρη διαδικασία της Υπουργικής Απόφασης θα αποκατασταθούν οι πλέον κατάφορες αδικίες, μέσα φυσικά στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Τι αλλάζει στους μισθούς Περιφερειάρχη, Δημάρχων και Αντιδημάρχων!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου