Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Τουρκία: Στέλνει στην Ελλάδα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη!

Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαμε να δούμε την κίνηση της Τουρκίας να διαθέσει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ελλάδα

ως ένδειξη καλής θέλησης και σεβασμού στη μεγάλη δοκιμασία που περνάει η χώρα μας. Ωστόσο εάν λάβουμε υπόψη ότι ακόμα και αυτές τις μέρες υπήρχαν παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη, μόνο ως παράξενη-για να μην τη χαρακτηρίσουμε αλλιώς-θα μπορούσε να εκληφθεί η αποστολή των πυροσβεστικών αεροσκαφών για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενημέρωσε τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια ότι οι πυρκαγιές στην Τουρκία είναι υπό έλεγχο και άρα η Άγκυρα μπορεί να βοηθήσει την Αθήνα με δύο πυροσβεστικά.
«Σε σημερινή τηλεφωνική μας επικοινωνία ευχαρίστησα τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος με ενημέρωσε ότι δύο τουρκικά πυροσβεστικά αεροσκάφη θα αποσταλούν στην Ελλάδα, καθώς, όπως επισήμανε, πλέον οι πυρκαγιές στην Τουρκία είναι υπό έλεγχο», έγραψε ο Νίκος Δένδιας στο Twitter.
Νωρίτερα είχε ανακοινώσει με τον ίδιο τρόπο. ότι είχε τηλεφωνική επαφή με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ. «Συζητήθηκε η καταπολέμηση των πυρκαγιών και ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα να αποσταλεί ακόμα ένα Beriev BE-200 προκειμένου να συνδράμει», είχε γράψει.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου