Wednesday, 17 April, 2024

Το βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ για την ισότητα στο γάμο: Μάριος Αθανασίου και Όμ. Πουλάκης «παντρεύονται»

Για την επιτροπή που αφορά τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και το ενδεχόμενο καθιέρωσης γάμου για ομόφυλα ζευγάρια τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός στον πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

«Κάθε πράγμα στον καιρό του», είπε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση σχετικά με τους πολιτικούς γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ωστόσο θεωρεί μάλλον πως αυτή η ώρα έχει φτάσει και γι’ αυτό κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Σημασία έχει ν’ αγαπάς… Άνευ Όρων» της Ομάδας ΛΟΑΤΚΙ και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η ταινία γεννήθηκε από την ανάγκη της Ομάδας ΛΟΑΤΚΙ- ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, να επικοινωνήσει την πρόταση νόμου «Άρση διακρίσεων λόγω φύλου στο Οικογενειακό Δίκαιο, κατοχύρωση δικαιώματος γάμου για όλα τα πρόσωπα και αναγκαίες προσαρμογές της νομοθεσίας» που κατατέθηκε στη Βουλή στα μέσα Ιουνίου.

Η υπόθεση αφορά την σχέση αγάπης, που μπορεί να δημιουργηθεί μεταξύ δυο ανδρών. Στην ταινία παίζουν οι ηθοποιοί Μάριος Αθανασίου και Όμηρος Πουλάκης. Το τραγούδι είναι του Φοίβου Δεληβοριά, το σενάριο υπογράφει η Άννα Χατζησοφιά και την σκηνοθεσία ο Νίκος Σούλης.

Το σενάριο

Ο Μάριος (Αθανασίου), λοχαγός του ελληνικού στρατού, έχει μια κόρη από προηγούμενο γάμο. Γνωρίζονται με τον Όμηρο (Πουλάκη) σε μια δύσκολη στιγμή, όπου ο Όμηρος υφίσταται κακοποίηση από συναδέλφους του, στρατιωτικούς. Εκείνη τη μέρα έρχονται πολύ κοντά και ερωτεύονται. Περνούν μια ολόκληρη ζωή συντροφικά, μεγαλώνοντας το παιδί τους, με «αντίπαλο» την κοινωνική κατακραυγή και την Πολιτεία, που δεν αναγνωρίζει και τους δύο ως γονείς. Έρχεται, όμως, η ώρα της ψήφισης της πρότασης νόμου και το ζευγάρι πλέον έχει το δικαίωμα να επισφραγίσει τη συντροφική του σχέση με έναν γάμο. Τις βέρες θα περάσει στα χέρια τους ο μικρός εγγονός τους! Στο τέλος δεν δίνουν το κλασικό φιλί όπως αναμενόταν, αλλά συμβολικά ακουμπά ο ένας πάνω στον άλλον.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου