Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Πέλλα

«Τα δοκίμασες, τους δοκίμασες,  τώρα με το ΚΚΕ ανοίγουμε το δρόμο της ανατροπής».
Η ψήφος που θα εκφραστεί υπέρ των κομμάτων που στήριξαν το 3ο μνημόνιο θα ερμηνευτεί από τα κόμματα αυτά σαν αποδοχή των μέτρων του μνημονίου, αλλά και όλων των εφαρμοστικών νόμων των δυο προηγούμενων μνημονίων. Είναι κοροϊδία τα όσα λένε προεκλογικά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν θα φορολογήσουν τους αγρότες ή θα αμβλύνουν δήθεν τα μέτρα, δεν υπάρχουν ισοδύναμα, ούτε αντισταθμιστικά μέτρα. Πρόκειται για κοροϊδία και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παγιδευτούν σε αυταπάτες και να προσδοκούν ότι μπορούν να καλυτερέψουν τη ζωή τους σε συνθήκες μάλιστα που έχουν ψηφιστεί τα μέτρα αυτά.

     Ο λαός να μην παγιδευτεί μετά τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, αφού η αστική τάξη παίρνει τα μέτρα της για τη δημιουργία αναχωμάτων ενάντια στον ριζοσπαστισμό κι ένα τέτοιο ρόλο έρχεται να παίξει το κόμμα του Λαφαζάνη, που είναι συνυπεύθυνο για την παράταση της συμφωνίας που υπογράφτηκε στις 20 Φλεβάρη, την παράταση δηλαδή του μνημονίου, όσο και για την πρόταση των 47 σελίδων του Τσίπρα, η οποία αποτελούσε επίσης ένα μνημόνιο με μέτρα – φωτιά για τα λαϊκά στρώματα που δεν διέφερε σε πολλά σημεία από την πρόταση των δανειστών.

     Η συνολική του πρόταση του ΚΚΕ απαντά στο σήμερα και δεν είναι για το μέλλον ή τη δευτέρα παρουσία. Το επίκεντρο της πάλης σήμερα πρέπει να είναι η ανάκτηση των απωλειών και οι πραγματικές λαϊκές ανάγκες. Η κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων οδηγεί σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και την ΕΕ, αφού τα μέτρα είναι στρατηγική του κεφαλαίου. Αυτός ο δρόμος πρέπει να οδηγεί στο να οικοδομήσει ο λαός τη δικιά του εξουσία. Πρέπει να στοχεύει και στην κατάκτηση της εξουσίας. Έτσι μπορεί να αποσπάσει ο λαός και κατακτήσεις. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται να είναι οργανωμένος, να ανασυγκροτηθεί το λαϊκό μαζικό κίνημα με τέτοια  αιτήματα και στόχους.

    Αυτό προϋποθέτει παντού ισχυρό ΚΚΕ, συμπόρευση και δράση του λαού. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις εκλογές θα δώσει φτερά σε αυτό τον αγώνα κι ο δρόμος που προτείνει και απαντά στο σήμερα απαιτεί ισχυρό ΚΚΕ και λαό οργανωμένο.

    Στα πλαίσια του καπιταλισμού δυο είναι οι επιλογές: Ή ο λαός να πέφτει κάθε φορά θύμα της κοροϊδίας, από “τα λεφτά υπάρχουν” του Παπανδρέου και από τα Ζάππεια της Νέας Δημοκρατίας μέχρι το σκίσιμο των μνημονίων του Τσίπρα ή θα πρέπει να βάλει στο επίκεντρο τις ανάγκες του και να “πριονίζει” και το σύστημα.

       Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ αποτελεί το πιο αποτελεσματικό όπλο στα χέρια του λαού, και αυτό το όπλο μπορεί ο λαός να το δυναμώσει παντού, και στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη του 2015. Την επόμενη μέρα ο λαός χρειάζεται ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ παντού, αφού αποτελεί τον πραγματικό γνήσιο αντίπαλο στα μονοπώλια, στην ΕΕ των μνημονίων διαρκείας. Αποτελεί εγγύηση για να μην εξαπατήσουν πάλι το λαό. Θα σταθεί απέναντι σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις, που δεν εγγυώνται την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών για το εισόδημα και τη ζωή του λαού. Το ΚΚΕ θα πρωταγωνιστήσει μέσα και έξω από τη Βουλή, για να υπάρχει μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, κίνημα μαζικό, οργανωμένο και αποφασισμένο για το ψωμί και το δίκιο του λαού.

      Το ΚΚΕ δεσμεύεται να συνεχίσει ακόμη πιο αποφασιστικά, για να ανταποκριθεί με επιτυχία στις ανάγκες και τα καθήκοντα της εποχής, για την προοπτική του σοσιαλισμού – κομμουνισμού, που είναι περισσότερο αναγκαίος και επίκαιρος από ποτέ.

    Oι κάλπες στις 20ης Σεπτέμβρη 20ης Σεπτέμβρη πρέπει να δείξουν, ότι  ο λαός μετατρέπει την αγανάκτηση σε πολιτική κατεύθυνση και δεν περιορίζεται μόνο να διατρανώνει το δίκιο του, αλλά έχει αποφασίσει και να το διεκδικήσει .

   Πιστεύουμε ότι μπορεί να εκφραστεί μέσα από την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ και του προτεινόμενου ψηφοδελτίου στην Εκλογική Περιφέρεια Πέλλας .

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ  Ν.ΠΕΛΛΑΣ

Σύντομα βιογραφικά των υποψηφίων Βουλευτών Ν.Πέλλας

1.  Ουγγρίνος Αλέξανδρος :  Γεννήθηκε το 1963 στην Έδεσσα και κατοικεί στα Καλύβια – Σκύδρας.

      Γεωπόνος στη Δ/νση Αγρ.Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πέλλας στα Γιαννιτσά.

      Πρόεδρος του Περιφ.Συμβουλίου Γιαννιτσών της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημο-σίων Υπαλλήλων ( Π.Ε.Γ.Δ.Υ. ), μέλος του Δ.Σ. του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας                ( ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Πέλλας του Συλλ. Εργαζομένων Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας ( Σ.Ε.ΠΕ.ΚΕ.Μ.), πρόεδρος προσωρινού Ν.Τ. Πέλλας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

      Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών

2. Χατζηβασιλειάδου  Κατερίνα : Γεννήθηκε το 1978 στα Γιαννιτσά.

     Σπούδασε στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών της Νομικής Θεσσαλονίκης.

     Από το 2003 διατηρεί Λογιστικό Γραφείο στα Γιαννιτσά και εργάζεται σαν Λογίστρια – Φοροτεχνικός.

     Διετέλεσε Γραμματέας του Συλλόγου Λογιστών Γιαννιτσών.

3. Φουνταλής Μιχάλης : Γεννήθηκε το 1951 στη Νάουσα και κατοικεί στο Κλεισοχώρι – Έδεσσας.

     Είναι απόφοιτος της Σχολής Εργοδηγών Μηχανολόγων, εργάστηκε στη Δ.Ε.Η. απ’όπου συνταξιοδοτήθηκε. Δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά για πολλά χρόνια στο χώρο της Δ.Ε.Η. και στο Εργατικό Κέντρο Έδεσσας.

     Είναι για 5η συνεχή τετραετία εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Έδεσσας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» .

     Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

4.  Χατζηγιαννίδης Χαράλαμπος ( Μπάμπης ) : Γεννήθηκε το 1963 στην Θεσσαλονίκη και κατοικεί στα Σεβαστειανά – Σκύδρας.  

     Πτυχιούχος Συγκοινωνιακών έργων του Τ.Ε.Ι. Σερρών.

     Αυτοκινητιστής – Γραμματέας Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ. Πέλλας.

     Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων Σεβαστειανών για τη διεκδίκηση των  κτημάτων του πρώην Κ.Ε.Γ.Ε. Μαυροβουνίου.

     Είναι πατέρας ενός παιδιού .

5.  Παπαδοπούλου  Ολυμπία :  Γεννήθηκε το 1965 στα Γιαννιτσά.

      Είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ, πρώην εργαζόμενη στην Ένωση Αγρ. Συνεταιρισμών Γιαννιτσών.

     Διετέλεσε μέλος  Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Ε.Α.Σ.Γιαννιτσών.

     Είναι μέλος της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας ( ΟΓΕ ).

     Είναι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Πέλλας με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

     Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

6. Δρόσογλου Σταύρος: Γεννήθηκε το 1954 στη Φιλώτεια του Δήμου Αλμωπίας.

     Το 1965 εγκαταστάθηκε οικογενειακά στην Αθήνα , όπου εργάστηκε σαν εργοστασιακός εργάτης σε βιομηχανία φωτιστικών .  Απολύθηκε για τη συνδικαλιστική του δράση στο Σωματείο Μετάλλου Αθήνας « Ο Προμηθέας »  .

     Εργάστηκε στη συνέχεια στο Δήμο Ηλιούπολης , όπου ήταν εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου .

    Είναι συνταξιούχος Ο.Τ.Α από το Δήμο Ηλιούπολης .

    Από το 2006 είναι εγκατεστημένος στη Φιλώτεια Αλμωπίας .

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Πέλλα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου